Bjerkes juniorer: en strålende sesong

Postet av Einar Johansen den 30. Sep 2023


Denne gjengen har gjort Bjerke stolte i 2023. Takk, boys!

 

Før 2023- sesongen var vi rådville i Bjerke. G19- serien på guttesiden så ut til å gå uten et lag fra Bjørsokn. Men heldigvis har vi tradisjon for å samle troppene når det blåser som hardest på toppene i Bjerke.

Sportslig Utvalg, med Petter Ødemark i førersetet fikk magasår av tanken. Sent i 2022 ble det aksjonert; alle i 04- 06 årgangene som hadde lagt igjen de minste spor på Støvskya i løpet av sin ungdomstid ble kontaktet. Budskapet var enkelt; Vil DU spille i Bjerke? Da er Bjerke Juniors noe for deg! Spenningen var stor da det ble invitert til første trening en mørk novemberkveld i fjor.

Sammen med trener Morten H. Kristiansen bar arbeidet frukter. Ved oppstart 2023 var gruppen snevret ned til ca 20 håpefulle gutter, som alle var ivrige etter å kunne vise seg fra sine beste sider.

- Gruppen ønsket å spille 3. divisjon til å starte med ettersom vi var et nyoppstartet lag. Halve troppen hadde ikke spilt fotball på 1-2 år, mens den andre delen hadde kun erfaring fra 3. divisjon. Med dette som grunnlag valgte jeg å melde oss på i 2.divisjon, da jeg så at gutta hadde et uutnyttet potensial og et kollektiv vi kunne gjøre noe med, sier trener Morten, som fortsetter; 

- Vi har hatt en rå fart i gruppa. Løpskapasitet og en offervilje for hverandre som gjør at laget kan hevde seg mot antatt bedre motstand. Vi møter spillere som har interkretserfaring i serien. Men med god sikring og et godt organisert soneforsvar skaper vi stor frustrasjon hos motspillerne. Offensivt har vi en trio av ballbehandlere sentralt hvilket gjør at vi klarer å spille ut motstandere med hurtig direkte spill fremover langs bakken.

Sesongens innsats endte med sølv i avdelingsvinner 2. divisjon, som er en rå prestasjon med tanke på status tilbake i januar. Trener’n er heller ikke misfornøyd med at det er plassen over hans gamle lag Ull/ Kisa! 

Fremtiden er lys for oss Bjerke- supportere, mye takket være G19’s innsats i årets sesong, hvor flere allerede hospiterer i senior- gruppen. 

Takk, gutter, og takk trener Morten. Vi gleder oss allerede til ny sesong!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.