Bjerke IL nå også i Kenya!

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Apr 2024

9781 kilometer skiller Støvskya fra Ongata Rongai i Kenya. En mars på 88 dager, eller 139 timer om man foretrekker bil. Hvordan kan det ha seg at det har dukket opp en Bjerke- ”avdeling” på andre siden av jorda?


Etter bytte til Adidas som leverandør, hadde Bjerke en hel del drakter til overs fra vår tidligere draktleverandør. Heldigvis kjenner noen noen, og draktene ble sendt til Ongata Rongai i Kenya, helt uten kostnader. Der er det barn og ungdom som etter sigende fikk ny motivasjon til å spille fotball da draktene ankom Kenya.


Det er misjons -og bistandsorganisasjonen New Life Mission som fikk draktene til sitt fotballag. De drifter blant annet et barnehjem i Ongata Rongai, og fotballbanen ligger i slumområdet der. Det er på samme sted hvor 40-50 mødre har sitt daglige arbeid med å produsere Lifebag, et prosjekt der kvinner fra slummen og andre fattige områder lager håndflettede poser av resirkulert plast. Bjerke er glade for at vårt overskudd av drakter kommer barn og ungdom uten de samme mulighetene som oss til gode! Og vi håper mange barn og unge i Ongata Rongai får glede av våre drakter i mange å fremover!