Ny kaptein på Bjerke- skuta

Postet av Bjerke IL Fotball den 20. Des 2023

Sondre Skredderberget er Bjerkes nye Klubbadministrator. DET liker vi!

 

Endelig kan vi slippe nyheten om at Sondre Skredderberget går inn i en 60% stilling som Klubbadminstrator i Bjerke!

Sondre er kjent for mange i klubben, som spiller på A- laget i 5. divisjon. Han har spilt fotball i Bjerke siden han var en liten pjokk, og med unntak av en visitt i Eidsvoll Turn har alle minutter på banen vært i Bjerkedrakt. 

Nylig avsluttet han et engasjement i LSK gjennom skolegangen som bachelor- student i Sport management. Hans kunnskap i faget, og nettverk i fotballmiljøet, gjør at vi med stor iver og glede ser positivt på fremtiden med Sondre i administrasjonen! Som ekte Bjørsokning banker også hjertet for Bjerke helt av seg selv, så her kommer engasjementet med morsmelken!

Sondre, dette ser vi frem til! Velkommen til Bjerke i din nye stilling!


A lag damer; Trener’n er på plass

Postet av Bjerke IL Fotball den 20. Des 2023


Vi er veldig glade for å kunne meddele at Svenn Huseby er Bjerkes hovedtrener for damenes A- lag! Her har vi fått en meget sterk ressurs på plass. 

Svenn har lagt ned sine timer i Bjerke i en årrekke. Først som en lynrask spiss med stor mål- apetitt i herrenes glansdager og spill i 2. divisjon på 90- tallet, til å være trener for en rekke lag, deriblant A- lag herrer.

Vi tok en prat med Svenn, for å høre hans tanker rundt dette prosjektet.


Hvilke forventninger har du til en ny spillergruppe?

-Jeg ønsker meg en motivert gjeng som ønsker å utvikle seg individuelt og som lag. Jeg håper vi klarer å få på plass en stor treningsgruppe. Etter det jeg har forstått er det ikke alle som ønsker å trene 4 ganger i uka, men det løser vi ved å lage gode avtaler. Det vil helt sikkert bli differensiering i øktene siden ambisjonsnivået varierer.


Er det plass til de som nødvendigvis ikke har ambisjoner om å satse ”for fullt“? Og likeledes andre veien?

-Absolutt! I Bjerke er det plass til alle som har lyst til å spille fotball.


Med din lange erfaring i fotballen, hvordan kan du bidra til å skape et godt samhold i en ny spillergruppe? 

-Når man jobber med store grupper hvor folk har forskjellige syn og meninger blir det viktig med gjensidig respekt og god takhøyde. Personlig har jeg opplevd at det vi driver med ute på feltet og gode samtaler i garderoben gir veldig godt samhold i gruppa! Litt sosiale sammenkomster utenfor treningshverdagen er heller aldri feil.


Har du noen råd, eller tips til spillere som kanskje er usikre på om de tør å prøve seg? 

-Som jeg sa tidligere, alle er velkomne i Bjerke! Er du usikker, ta kontakt med meg eller andre ledere i klubben så hjelper vi til.


Bjerke ønsker å være en etablert jente og dameklubb på Romerike. Hvordan skal vi få til det? 

-Skal vi bygge lag og klubb er det viktig at vi klarer å beholde de spillerene vi har. Jeg synes alt for mange, alt for tidlig tror at de må til andre klubber for å utvikle seg. Med gode trenere og ledere, og en god treningshverdag er det selvfølgelig mulig å utvikle seg i egen klubb. Det må vi fortsette å jobbe med, og gresset er som kjent sjelden grønnere på andre siden, avslutter Svenn.

Sportslig Utvalg var tilstede på første infomøte, og de ser at Svenn sine tanker og visjoner står i tråd med hva Bjerke ønsker. Petter Ødemark som representerte SU, har dette å si:

-Svenn presenterte seg selv, sine erfaringer som trener og fokuset på at det skal gå an å bli god i egen klubb. Dette stemmer veldig godt overens med fokuset til Sportslig utvalg. Vi ønsker å ha tilbud til alle som vil utvikle seg som fotballspillere uavhengig av nivå. Og vi mener at med Svenn, en treningsivrig spillergruppe og backing fra styret så skal vi få til et tilbud som ikke vil stå tilbake for noen.

Vi har store forventninger til prosjektet og ønsker at Bjerke IL sitt damelag skal kunne gjøre seg bemerket fra første stund. Svenn har trent fram spillere til elitenivå før og vi ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det sammen igjen.

Det er åpne treninger i januar, alle er velkomne! Hold deg oppdatert ved å få tilgang til Spondgruppen: 

https://group.spond.com/HWJGZ

Har du spørsmål? Ta kontakt med styret@bjerkeilfotball.no! 

Vi gleder oss til sesongstart!


❤️ VI STÅR SAMMEN ❤️

Bli med på noe spesielt!

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Des 2023


Vi i Bjerke IL inviterer alle dere fantastiske damer til å bli en del av vårt nye damelag! Vi er lidenskapelige og klare til å ta steget mot suksess sammen.

Hvis du elsker fotball og ønsker å være en del av et sterkt, samfunnsorientert lag, er dette din sjanse til å skinne på banen og være en del av noe større.

Kom og bli med oss på vår første samling tirsdag den 19. des kl. 19.00 på klubbhuset til Bjerke, og vær med på reisen mot å skape minner for livet!

Ta kontakt for mer informasjon eller meld deg på direkte her: styret@bjerkeilfotball.no

Sammen kan vi oppnå store ting! 

Del gjerne denne invitasjonen med venner som også kan være interessert!
Årets rekrutteringsdommer er fra Bjerke

Postet av Bjerke IL Fotball den 4. Des 2023

Mellom is- skraping, pepperkakebaking og alskens julekalendere, er det fortsatt aktivitet på fotballfronten. Fotballkretsen arrangert nylig dommernes og veiledernes høstkurs på Gardermoen, hvor det også ble delt ut priser til dommere som har utmerket seg ekstra positivt i år. Og en av de gjeve prisene gikk til et dommertalent fra Bjerke!


Julia Wesolowska er en dommer vi er svært stolte av å ha i Bjerke! Bilde: Fotball.no

 

Det var nemlig Julia Wesolowska som fikk prisen Årets rekrutteringsdommer. At Julia fikk prisen begrunnes på følgende måte; "Det som vises tydeligst på banen er at dommeren er ekstremt myndig tross sin unge alder. Dommeren opptrer rolig og har gode leder- og kommunikasjonsevner. Dommeren har en fin opptreden overfor spillere og ledere og viser en meget seriøs innstilling til det å være dommer."

Du kan lese NFF sin sak HER

Julia fikk og svært gode tilbakemeldinger da hun dømte under årets Norway Cup, og vi har selv sett hvor dyktig hun er som dommer på Støvskya i år.

Dette var vel fortjent, Julia! Bjerke heier på deg, og vi takker deg for alle timer du legger ned for Bjerke som dommer! Vi håper på mange kamper med deg som sjef også neste år!

Som en oppmerksomhet fra Styret får Julia et gavekort fra Intersport Eidsvoll Amfi.


2023: Et tilbakeblikk

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Okt 2023

Fotballsesongen er ved veis ende. Bjerke- folket kan ta seg en fortjent pause før man møter Kong Vinter, vel vitende at det er fotball også på andre siden av snø og minusgrader. I mens kan vi mimre litt om hva vi i Bjerke fikk til gjennom sesongen 2023.


Støvskya har bydd på mange flotte fotball- øyeblikk også i år. Takket være anleggsgruppa har vi denne utsikten fra taket! Det er vi veldig stolte av.

 

Aktiviteten

Støvskya står registrert med 135 seriekamper på fotball.no for ‘23- sesongen. Den største seieren kom i august, da G14 kjørte over Lørenskog med kalassifrene 11-0! Men vi må ikke glemme barnefotballen, som ikke registrerer sine resultater. Også her har det vært fantastiske kamper å være tilskuer på, med målfest på målfest. Det vokser godt i Bjerke, og det skal vi takke trenere og lagledere for. Jobben som gjøres er utrolig viktig, for klubben så vel som hvert barn som spiller i Bjerke. 

Med 135 kamper, følger det også med kafé- dugnad som våre lag sørger for. Hvor mange har vel ikke kost seg med et eller annet fra kafeen i år? 


Kickoff

Vi markerte sesongstart med kickoff utenfor Rema1000, som sponset oss med grillmat. Her fikk spillere og støtteapparat utdelt klubb t- skjorter, som for Bjerke er en nyvinning. Sponsorer profileres, og de yngre bruker denne som bortedrakt. En uhøytidelig quiz om fotball og Bjerke ble også servert. De yngste hadde sin markering på Støvskya, av trafikksikkerhetsmessige årsaker.


Kickoff markerte starten på 2023- sesongen.


Bjerkes dommere

Våre dommere er utrolig viktig ressurser for klubben. Her har ungdommene mulighet til å tilegne seg enda mer fotballkunnskap sett fra dommerens perspektiv, og samtidig tjene penger. Det er nå opp mot 20 dommere i Bjerke, hvor noen er mer aktive enn andre. Disse dømmer på aldersbestemte nivåer, og dekker kampene på Støvskya.

Våre dommere er kjempegode, og med støtte fra klubb og ikke minst publikum skal vi heie frem disse i årene som kommer. Dere gjør en kjempejobb for klubben, tusen takk skal dere ha!


Åpent klubbhusVi åpnet klubbhuset i år, slik at kiosk ble til kafé. Det er jo hyggelig å kunne slå seg ned sammen med venner og bekjente, og få servert siste nytt fra bygda. Et åpent klubbhus håper vi skaper enda mer samhold og tilhørighet, og det har vært ekstra godt å kunne varme seg her i pausene mellom kamper nå på høsten. Selv om det er godt med plass mellom tilskuerne ute på Støvskya, har kafeen mer enn en gang vært full!


Det er godt å få tilbake litt varme i pausen.


Fotballens dag

Fotballens dag ble arrangert for første gang i år. De yngste lagene spilte kamper, med innmarsj til Champions League- hymnen! Dette skapte en flott ramme for arrangementet, som hadde mer enn 250 tilskuere i løpet av dagen.

Fra BUA fikk vi låne boble- fotball, som var veldig populært, i tillegg til andre fotballrelaterte konkurranser. J17 og A- lag herrer spilte også kamper denne dagen.

Litt av en innmarsj for våre yngre fotballstjerner!

Dette ønsker vi å videreutvikle, og skape en SKIKKELIG fotballfest i 2024! Da skal vi fylle Støvskya med så mange kamper vi klarer, og kose oss fra morgen til kveld. Det er bare å glede seg!


Junior- oppstandelsen

Hopper vi tilbake til pre- season, så hadde ikke Bjerke et juniorlag. Pandemien må få sin del av skylden for at disse årsklassene ble borte fra Støvskya. Det ble iverksatt en plan for å stable juniorene tilbake til Bjerke. Trener Morten ble engasjert fra Ull/ Kisa, og sammen med flere ildsjeler ble det sendt ut befaling om å møte opp på trening. 40 ble til ca 20 som dukket opp på første trening, og siden har det gått slag i slag. Sesongen må sies å være mer enn godkjent gjennomført, og noen av juniorene har til og med gjort seg bemerket på A- laget. Her har Bjerke noe å bygge videre på!


Bjerkecup

Det var 130 lag i aksjon, og ca. 200 kamper ble spilt på Støvskya 9-10. september. Det yrer av liv, og glade og spente fotballstjerner briljerer under Bjerkecup. Som arrangør er vi stolte av å få besøk av så mange lag, og mange kommer år etter år. Det tolker vi som et kvalitetstegn. 

En veldig fornøyd Bjerke- trio!

Under våre cuper må hele klubbens organisasjon vise hva vi er gode for. Og selv med noen praktiske utfordringer i år, kan vi igjen si at Bjerkecup ble en suksess. At det var stillestående kø langt ned i Herstubakken da morgenrushet stod på, noterer vi som et historisk øyeblikk i Maura. Det er stas å skape historie, men akkurat dette får vi håpe ble med denne ene gangen! 


Bjerke forberedelsescup 

Vår andre cup, og den siste store aktiviteten for sesongen. Her får de som skal opp ett nivå neste sesong forsøke seg på dette nivået. Cupen er i så måte ganske unik, da man kun får deltatt hver andre sesong. Også her var det fulltegnet, med 96 lag over to dager. Riktignok ble lakmustesten gjennomført lørdag, da mer enn 80 av lagene gjennomførte sine kamper, mens 11’er- lagene spilte søndag. De aller fleste kamper ble dømt av Bjerkes dommere, som er en fjær i hatten for dommer- rekrutteringen som Mads Fjeldberg er ansvarlig for. 

Det er full trøkk og plass til alle på Støvskya!

Uten våre dugnads- helter hadde det vært umulig å legge til rette for en så flott cup, så takk til hver eneste en av dere som stilte opp for Bjerke denne helgen. Vi klarte det!

 

Litt om våre lag

Våre lag avslutter nå en lang og flott sesong. Uten å ha den fullstendige oversikten over all aktivitet og resultater, har i hvert fall undertegnede fått med seg blant annet dette;


G11 og J13 reiste til Grunnlovsbygda, og markerte seg på Eidsvoll Cup. J13 så seg aldri tilbake, suste gjennom gruppespillet og vant overlegent 3-0 i finalen. Pokalen, type gedigen, står pent plassert i premieskapet på klubbhuset!. En kjempebra gjennomført cup for jentene, som kanskje var årets store høydepunkt sportslig sett. Gratulerer, super- jenter!

G11 stilte med to lag som begge sparket godt i fra seg, og kunne se tilbake på 3 seiere og en uavgjort over totalt 8 kamper. De møtte gode lag, flere fra Oslo- regionen, som det var spennende og lærerikt å spille mot.


G14 besøkte Hamar og Maxicup i august, som  er en av Norges største helgeturneringer. De kom helt til kvartfinalen, hvor Hvam ble for sterke. Trener Kyrre var stolte av gutta, som har tatt veldig store steg denne sesongen. Det lover godt, boys!


 

Bjerke- jentene fra J10/ 11 var på overnattingscup på Gjøvik, og DET var kult! Overnatting på skole, fjasing og moro, og litt fotball innimellom gjorde turen til Vind Idrettspark til et minne for livet. Å få reise på overnattingscup er stas, og bygger oppunder et flott samhold i et lag. Ingen tvil om at J10/11 er en fin gjeng:


J17 har hevdet seg blant de beste over tid, så kvaliteten på dette laget var ingen i Bjerke ukjente med. Pokalen som Romeriksmester tidlig i sesongen viste seg å kun være forsmaken på en strålende sesong. Men at det skulle gå neeesten hele veien i Norway Cup, var det få som hadde turt å drømme om.

Men det skjedde i år. Jentene gled gjennom gruppespill så vel som skråstrek- finaler som en Rambo- kniv i en Brelett- pakke. Finalen var et faktum, og Bjerke var i ekstase over prestasjonen til jentene.

Til finalen ble det chartret buss til fansen fra vår sponsor Charterbuss. Til sammen var det over 150 Bjerke- supportere som hadde tatt turen til årets siste kamp på Ekebergsletta. 

 
Fansen trosset de lokale bygene og heiet jentene frem i finalen.

Motstander i finalen var FC Forstern, et tysk topplag som virkelig ga Bjerke kamp om gullet. Tyskerne gikk seirende ut av bataljen 2-0, men våre jenter hadde ingen grunn til å henge med nebbet. Tidligere styreleder Svein Åge Nygård kunne informere om at ingen Nannestad- lag har kommet så langt tidligere i Norway Cups historie. TAKK for denne uken med fantastisk fotball, Jenter 17!  

 


A- lagene

Damene hadde en strålende sesong tidlig, og stod med 6 seiere på 8 kamper, mens det buttet litt imot etter sommerferien. Borteseieren mot Nannestad er kanskje ett av høydepunktene, da det i tillegg ble servert kake! At motsatt oppgjør gitt feil vei, trenger vi ikke å notere...


Herrene endte seriespillet på 8. plass, i en 5. divisjon hvor nær alle kunne slå alle. Kun suverene Blaker innfridde, og seilte gjennom sesongen med kun ett tap. Men supporterne har fått med seg noe fine kamper på Støvskya. I tillegg har noen juniorer fått vist seg frem, som gir håp om at A- laget neste sesong sparker enda sterkere fra seg. 


B- laget

B- laget har bestått av en salig blanding av seniorer, juniorer og noen stjerner fra anleggsgruppa. En strabasiøs sesong, hvor innsatsen var god nok til å holde plassen i 7. divisjon. Hjemmeseieren mot Hauerseter gjorde gutta SÅ glade:Vårt fantastiske anlegg

”Bra bane. Meget bra bane” sa Heming- treneren som tråkket sine første skritt inn på hovedbanen i sommer. Mannen, ingen ringere enn Jan Derek Sørensen, herjet langs krittstreken på starten av 2000- tallet. Som spiller for blant annet Rosenborg og Borussia Dortmund, samt 21 landskamper, har Sørensen mer enn god nok pondus til å mene noe om de fleste gressmatter. Og den på Støvskya er bra. Meget bra, faktisk.

Og det er flere enn den gamle vingen som har bemerket vår luksus. Det er vår eminente anleggsgruppe som står bak de unike forholdene vi har. 13 mann, som på dugnad steller gress og anlegg fra før sesongstart til lyset slukkes på høsten. Den unike driven, med  hjertet i klubben og årevis med kompetanse gjør at vi er enormt bortskjemte med fantastiske forhold sesongen igjennom.

De er på plass tidlig som sent. De legger til rette for alle våre arrangementer, enten det er å merke straffemerket på hovedbanen, eller å måle opp campingplasser for hundefolket. 

Så husk det neste gang du kommer til nyklipte baner og oppmerkede fem- metere. Det skjer ikke av seg selv, men det skjer gjennom den frivilligheten vi er helt avhengig av i Bjerke. 

Om noen har lyst til å bidra, så er det ingen gruppe som tar bedre vare på nye tilskudd enn Anleggsgruppa. Så lenge du har lyst, så får du den opplæringen som behøves for å bidra. Så bare ta kontakt!


Fotballskolene

Tine Fotballskole samlet om lag 130 barn i begynnelsen av sommeren. Her er det fotballglede, samhold, trening og vennskap som står i fokus. Eldre spillere bidrar som instruktører, ledsaget av trenere i Bjerke.

Tine Fotballskole er arrangert i Bjerke i en årrekke, og vi håper å bli enda bedre ved neste anledning!

Det er nok stort å få bruke en tidlig uke av sommerferien sammen med sine fotballgale venner, for den innsatsen og gleden man opplever på Støvskya disse dagene er fantastisk. I år satte vi i utgangspunktet stopp ved 100 påmeldte, men økte raskt med ytterligere 30 plasser da vi så at behovet og etterspørselen var stor. 

Proff med Bjerke erstattet sensommerens fotballskole. Dette for å teste et annet "marked", samt at vi har registrert at den siste fotballskolen ikke har like mange deltakere.

På Proff med Bjerke var der de eldre barna/ ungdom som kunne delta, fulgt opp av fotballhoder med lang erfaring og kompetanse. Både tidligere landslagsspillere og eliteseriespillere var blant instruktørene. Tilbakemeldingen fra de 22 påmeldte var at de var godt fornøyd med det faglige innholdet.

Og vi har plass til flere enn 22, men det ble i det minste god ivaretatt. Til neste år håper vi på en øking i antall påmeldte.

Mest praksis, men også fotballteori stod på menyen under Proff med Bjerke i sommer.

 

Takk til våre sponsorer

Uten våre sponsorer ville det vært umulig å opprettholdt den aktiviteten vi har i Bjerke. Vi jobber for å holde utgifter og avgifter på et fornuftig nivå, og gjør det vi kan for å skape inntekter. Som i de fleste frivillige organisasjoner, så er bidragene fra våre sponsorer helt nødvendige. Vi ønsker å utvikle Støvskya, både anlegg og aktivitet, og er veldig glade for å ha alle partnere med på dette.

Vi takker dere alle, og spesielt våre tre hovedsponsorer;


 


Supportershop

Vi har jammen meg fått en supportershop også i år! Her ønsker vi at fansen kan kjøpe seg Bjerkeklær, skjerf, mobildeksler og handlebager for å nevne noen av produktene du kan finne på siden. 

Foreløpig har vi produsert Bjerkekoppen, armbånd og skjerf. Disse kan bestilles i nettbutikken, og hentes på Støvskya, eller at vi avtaler levering om man bor i nærområdet. 

Trykk HER for å komme til supportershoppen!


Hjemmesiden

Hjemmesiden vår blir flittig besøkt, noe vi setter stor pris på. I sesong har vi ca 1900 besøkende hver måned, og det gir oss motivasjon til å dele saker fra aktiviteten i klubben. Vi mener og håper at også dette er med på å bygge klubb, og viser Bjerke som den flotte klubben den er!


Med det så takker vi for sesongen 2023. Det gjenstår en kamp eller to, og treningsaktiviteten er fortsatt stor, men vi har alle behov for et lite pust i bakke nå. Vi avslutter med, slik at det huskes best, å takke alle frivillige som står på for Bjerke som klubb, og sine lag. Dere er fantastiske!


Heeelt til slutt: Har du hørt om Økern IL? Vi skal forsøke å samle Bjerkes historie i vinter, og har allerede fått god hjelp av tidligere styreleder Svein Åge Nygård. Følg med, folkens, følg med! 


2011- kullet på sonesamling

Postet av Bjerke IL Fotball den 4. Okt 2023

Akershus Fotballkrets arrangerer 3- dagers sonesamling i høstferien for 2011- kullet. Fra Bjerke var sju spillere deltakere på samlingene, som foregår på Kløfta og Skjetten. 

Sonesamlinger er første ledd i det som kalles NFF Landslagsskolen 12-16 år.

Spillerne er nominert av klubbene i den enkelte sone.
Alle nominerte skal få muligheten til å vise seg frem, men på grunn av antall spillere som er nominert vil det i de fleste sonene bli en spisset gruppe etterhvert.

Fra sone vil en del av spillerne der få tilbud om å delta på videre Område- og kretssamlinger.

J2011 er samlet på anlegget ved Kløftahallen. Hanna L. Søderstrøm og Mia L. Søderstrøm representerer Bjerke.

Hanna & Mia er storfornøyde etter 3 intense dager, hvor det har blitt mye spill og øvelser, i tillegg til faglige teoritimer. Det ble vektlagt viktigheten av å ha god innstilling for å utvikle seg på banen, samt å sette ord på det som motiverer en til å ville bli bedre. Det alle beste med samlingen var kanskje å bli kjent med, og trene med så mange gode spillere fra andre lag i samme krets.


…mens G11 fikk vise seg frem på Skjetten. F.v: Andreas Wernberg, Helmer Sølvberg, Julian Herseth- Munyari, Thomas Larsen og Lukas Hagelia.Gutta hadde lignende opplegg, hvor blant annet mental styrke og ernæring ble vektlagt. Fotballøktene bestod blant annet av øvelser med fokus på overblikk, pasning/ny bevegelse, hurtighet og presisjon. Det viktigste for instruktørene var å se at gutta koste seg, og tilbakemeldingene tyder på at de gjorde nettopp dette, og gjorde sitt aller beste disse dagene. 


Sju flotte Bjerke- talenter, som tar med seg erfaringer og nye inputs tilbake til Støvskya. Vi har sagt det før; vi gleder oss til fortsettelsen! 
En superhelg på Gjøvik Cup

Postet av Bjerke IL Fotball den 25. Sep 2023

Keeper Solveig har gjort seg fortjent til en luftetur, synes hennes lagvenninner!

 

Bjerke- jentene fra J10/ 11 har denne helgen vært på overnattingscup på Gjøvik! Turneringen foregikk på Vind Idrettspark, og det meldes om topp stemning og strålende innsats helgen igjennom fra våre fantastiske Bjerke- talenter!


Motstander`n strakk hendene i været da Bjerke- fintene var umulig å få has på!

 

Til sammen var det 24 gærne jenter som reiste til den hvite by ved Mjøsa for å vise hva Bjørsokns talenter er laget av. Fordelt på 3 lag, med Brian, Anette og Daniel som trenere, og Line og Camilla som lagledere, lå alt til rette for å briljere og kjempe med nebb og klør. Og det gjorde jentene til gangs. Under perfekte værforhold kjempet jentene i hver duell, og viste klasse foran begge mål gang etter gang. Det ble lagt ned en kjempeinnsats helgen igjennom!


Fotball er som vi alle vet livet, men kanskje toppen av lykke denne cupen var at det var overnattingscup! Dette var noe jentene hadde sett frem imot i lang tid, og det var skikkelig kult å sove sammen, og tilbringe kvelden som et lag. Mellom latterkramper, dans og fjas ble det faktisk tid til noen timer søvn også!


Trener`n valgte lag ut i fra den klassiske elle- melle- metoden.

 

Kanskje var det fansens hjemmebakst som gjorde susen? Det var ordnet et eget samlingssted for spillere og fans, med alt fra mat, drikke, kaker og gode historier til servering. Akkurat sånn man skal ha det på cup, hvor vennskap blir enda sterkere og man bygger videre på det fine samholdet vi skaper i Bjerke. Støtteapparatet ønsker å takke alle foreldre, søsken og øvrige fans som var med og heiet super- jentene frem i kampene! Det er SÅ viktig, og dere er en fantastisk heiagjeng!


Gratulerer med en kjempebra cup, jenter! #teamsupercool

Hele Bjerke IL fotball gratulerer hver og en spiller, inkludert støtteapparatet, med en skikkelig god innsats på Gjøvik Cup! Dere er BEST!


Vi klarte det, igjen!

Postet av Bjerke IL Fotball den 10. Sep 2023


Ida, Amelia og Emily fra J10 synes Bjerkecup er helt okay!

 

Igjen har vi arrangert Bjerkecup, og for en cup det ble! En dugnadsinnsats HELT i verdenstoppen, et fantastisk dommerkorps og aller viktigst, fantastisk gode fotballag som satte rammene for en herlig helg på Støvskya! 


Trener Brian forklarer kollega Stine hvor nærmeste bensinstasjon ligger.

 

Alle vil til Støvskya

Bjerkecup er en populær cup. Vi får besøk av klubber fra nær og fjern, og klubber kommer tilbake. Det skal vi være stolte av. Kongsvinger, Oppegård, Kambo og Gjøvik Lyn var noen langveisfarende som vi var heldige å få besøk av i år. Naboer fra Dal, Eidsvoll, Ullensaker, Hurdal og Gran, og ikke minst gode naboer i kommunen vår sørget for en super cup.


Store sjanser på begge banehalvdeler preget 7`er kampene søndag, noe publikum satte stor pris på!

 

Omkring 130 lag, og ca. 200 kamper over to dager. Det elsker vi, og vi får det ikke til uten dere som velger å spille cup hos oss i Bjerke. Det er vi takknemmlige for! 


Diar Ahmad fra G8 hadde det kjempekult på Bjerkecup!

 

Det ble kjempet fra første spark klokken 09.00 lørdag morgen, til siste kamp ble avsluttet søndag rett etter klokken 15.00. Alle fikk sine vel fortjente medaljer, mens 13- åringene spilte sluttspill hvor de 3 øverste plassene ble belønnet med pokaler. 


Fine medaljer til alle, og pokaler til 13- åringene!

 

Full fart fra første spark på Bjerkecup!

 

Fantastiske dommere

Og en svært gledelig forbedring i år var at hele dommerkorpset var interne ressurser! Tildigere har vi fått god hjelp fra Dal IL, men dommeransvarlig Mads Fjeldberg har gjort en strålende innsats over lang tid, og dette arbeidet bærer nå frukter. Takk, Mads, og tusen takk til strålende dommere! Vit at dere er utrolig viktig for Bjerke!


På treningsfeltet søndag var det full fart og tøffe kamper på seks 3`er- baner hele dagen!

 

De kappeløse heltene

Du ser de kanskje ikke, men i ly av nattens mørke og under svært dunkel belysning, smyger Bjerkes anleggsgruppe seg frem til Støvskya, som oftest helt ubemerket. Det er de som klipper, måler, maler og merker. Og mer til. Det er de som gjør at vi kan skru på høyttaleranlegget på morgenkvisten og ønske alle gjester velkommen til Støvskya i visshet om at alt er på stell. De er våre kappeløse helter, og de fortjener ALL ros de kan få.  


Vi er bortskjemte i Bjerke med slike forhold, noe det ligger mangfoldige dugnadstimer bak!

 

Takk for nå, og velkommen tilbake! 

Vi håper alle lag hadde positive opplevelser hos oss, og vi håper på å få besøk av dere også neste år! Vi skal bli enda bedre, og lære av de erfaringer vi har gjort oss underveis i en cuphelg som denne. 

Vi takker alle dere som deltok på dugnad, spesielt dere i kafe og kiosk, som oppdaget flere forbedringsmuligheter underveis på lørdag, som igjen gjorde at søndagen gikk langt mer sømløst! Bjerkes mantra er ”Vi står sammen”,  noe dere virkelig understreket på årets Bjerkecup. Dere vet hvem dere er, så gi dere selv en klapp på skulderen om ingen har gjort det ennå! 

 

Alle lag ble premiert, og fansen satte pris på alle de kule heiaropene fra podiet.

 

Et Støvskya fullt av liv er sånn vi vil ha det! For en herlig cup!

 

 ❤️ VI STÅR SAMMEN ❤️
En festdag på Støvskya!

Postet av Bjerke IL Fotball den 30. Aug 2023


 

Horder av Bjerkefolk møtte opp på Fotballens dag. De fikk se fotballkamper fra de yngste superheltene i klubben til Jenter 17 og de største gutta på A- laget. Og noen var heldige og fikk med seg flotte premier hjem!


Hanne Solbakken, eller Fotballfrue som Freddy kaller sin utkårede, vant en landslagsdrakt!

 

En klubbfest på Støvskya

Fotballens dag er en ”nyvinning” sett med Bjerke- øyne. Formålet er å samle så mange som mulig til en herlig fotballfest. Styret og daglig leder har jobbet i kulissene med planlegging av arrangementet, og håpte at dette ble en suksess vi vil gjenta i årene som kommer. Med grilling, konkurranser med veldig fine premier, og dugnadsinnsats fra J17 & begge A- lagene, var rammene satt. Og så sola, da. Den kjenner sin besøkelsestid!


Boblefotball var et populært innslag blant den yngre garde! Takk til BUA for lån!

 

Barna satte standarden

Det var barna født i 2016 og 2017 som startet festen. Og det var ganske kult å få gå inn til banen til den EKTE Champions Leauge- hymnen! 

Med to intensive kamper i 3 mot 3- format, satte de standarden for de eldre lagene. På motsatt banehalvdel stod våre gode naboer fra Nannestad, som akkurat som Bjerke- lagene leverte til terningkast 6! Ingen tvil om at vi i Nannestad kommune har mye fin fotball å glede oss til i mange år framover med disse barna!


En SKIKKELIG god kamp av Jarl & Co fra 2017- kullet!


Ingen dvale etter Norway Cup

Så var det J17 som måtte ”hoppe” etter de mange Wirkolaene. Ingen enkel oppgave, særlig ikke når Heming stod klare for kamp. Deres trener kommenterte ”en meget, meget fin bane” da han entret gressmatta. Trener’n var Jan Derek Sørensen, som gjennom sin proffkarriere har besøke noen baner. Kudos til anleggsgruppa!

Tilbake til J17 som var overlegne kampen igjennom, og ga seg ikke før resultattavla viste 4-1. Mari- Sofie (2), Mille og Christina stod for Bjerkes mål. Nydelig jenter, en skikkelig lagseier!


J17s innmarsj var slik den alltid bør være. 


A- laget viste muskler

Så var det våre beste menn som skulle måle krefter mot Fet. Bortelaget innehar 2. plass i divisjonen, og viste raskt at gutta måtte kjempe for poengene.

0-1 etter tre minutter ble glemt like raskt sju minutter senere, da kaptein Rødsrud limte et frispark fra 20 meter i vinkelen. Aldeles nydelig!


Keeper’n ligger fortvilet på streken etter Rødsruds kanonskudd!


Kampen vaiet begge veier, men en Bjørsokning vil nok mene at våre menn hadde fortjent 3 poeng. Så da 1-2 ble til 2-2 i det 93. minutt etter mål av Sverre Vamsæter, var det mer enn fortjent. Bjerke fikk også ett mål annullert for offside.

 Kort oppsummert, dagen var perfekt! Nå gleder vi oss til Bjerkecup neste helg, og takker alle som var innom Støvskya i dag! 


 
Cuphelg på Hamar

Postet av Bjerke IL Fotball den 27. Aug 2023

Sterkt lag: G14 kan reise hjem fra Maxicup med hodene høyt hevet!

 


G14 tok turen til Hamar denne helgen, hvor Maxicup ble arrangert. Cupen er en av Norges største helgeturneringer, og gutta fra Bjørsokn beit godt fra seg.


Med 6 poeng og 2. plass i gruppespillet og kun tap for Moelven, kom gutta seg til A- sluttspillet i turneringen. Dessverre stoppet det i kvartfinalen til tross for god innsats og lagånd fra Bjerke- gutta. Hvam ble for sterke, og slo våre gutter 3-0. Det endte med en absolutt godkjent 6. plass. 

- Det var en godt gjennomført cup for vår del, sier trener Kyrre Blomvik. På våte baner viste gutta tøft duellspill, og de gjorde seg på ingen måte bort mot gode lag de møtte i cupen. Gutta ser selv at de har tatt store steg det siste året, og vi forsetter å vokse sammen som et lag, avslutter Blomvik.

16 lag kjempet om gullet i turneringen, hvor Rælingen trakk det lengste strået og vant 3-1 i finalen mot Moelven. 

G14 består av gutter 13 og 14 år. I disse har Bjerke mye god fotball å glede seg til i årene som kommer! 


Kjempeinnsats på Eidsvoll Cup!

Postet av Bjerke IL Fotball den 20. Aug 2023

Flere Bjerkelag deltar på Eidsvoll Cup denne helgen. To av de, G11 og J13 er ferdigspilt, og har hatt en veldig god cup. J13 vant like så god hele turneringen, og tar med seg pokal hjem til Støvskya!

Deres lagledere har den rapporten fra cupen:

Etter en vårsesong med litt varierende resultater i serien, fikk jentene en skikkelig opptur lørdag. Det var oppholdsvær og fine spilleforhold på Myhrer stadion da årets Eidsvoll Turn cup ble arrangert. I gruppespillet møtte Bjerkejentene Romsås, og to lag fra Elverum. 

Det ble GULL på J13!

 

I åpningskampen ble Romsås totalt overkjørt, og jente ga seg ikke før de hadde nettet 6 ganger, og kampen ender 6-0. Etter dette sto de to lagene fra Elverum for tur, og begge ble slått 3-1. Etter 3 strake seiere ble det gruppeseier, og avansement til finalen. Der møtte man på nytt det ene laget fra Elverum, som hadde blitt nr. 2 i gruppa. 

I finalen gikk jentene tidlig opp i 2-0 etter scoringer av Ingrid-Emilie Rolid Svendsen og Nora Allergot. Kampen var da i realiteten over, men jentene fortsatte å kjøre på og kunne satt inn både 3, 4 og 5 mål i løpet av kampen. Til slutt var det Linnea Wiik som fikk æren av å fastsette resultatet til 3-0. Elverum yppet seg litt mot slutten og kom alene gjennom rett før slutt, men ble nektet scoring etter en fantastisk oppløpning og takling av stopper Moa Granås Johansen. Dermed kunne dommerveteran Terje Juven blåse av finalen og pokal skulle hjem til Støvskya.

Trener Richard Wold var storfornøyd etter seieren. "I dag klarte vi virkelig å spille ball. Vi lykkes med mange gode pasninger, og jentene hadde en skikkelig god innsats. Gøy at jentene fikk seg en opptur nå inn mot høstsesongen". 

G11 med to lag på cup
Supergjengen fra G11 møtte god motstand, og ga det samme i retur!

 

Også G11 hadde med to lag i cupen, som de har deltatt på 3 ganger tidligere. Trener Thomas Rudberg Johansen var kjempe fornøyd.
 - Vi møter skikkelig god motstand, og gutta er fornøyd. Gøy å møte litt andre lag enn vi gjør i serien, og det er gøy å få bryne seg mot gode lag. Gutta skjønner sjøl at mange av de Oslo-lagene vi møter er veldig gode, og da betyr ikke resultat så mye. Bare gøy å bli utfordret.
Gutta sparket godt i fra seg og kom ut med 3 seiere, 1 uavgjort og 4 tap. Det er vi svært godt fornøyd med. Håper flere lag i flere klasser tar turen neste år", avslutter Johansen.
Fotballens dag 2. september!

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Aug 2023

Vi håper på et fullsatt Støvskya førstkommende lørdag! Vi minner om konkurranser med flotte premier, åpen kafé, konkurranser og grilling i tillegg til alle kampene!


STØTT KLUBBEN!

Det er fortsatt mulig å melde seg på med donasjoner

Send epost til ole.anders@bjerkeilfotball.no med navn, tlf og beløp du ønsker å bidra med pr tilskuer. Donerer du 1kr, betaler du 1kr pr. publikummer på Fotballens dag.

Intet beløp for lite, intet for stort!

Det trekkes ut premier blant de som er med å bidra.

❤️ VELKOMMEN TIL STØVSKYA ❤️ 

 
Hold dere fast, vi har fått vår egen supportershop!

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Aug 2023


Endelig kan vi gi fansen et etterlengtet tilbud mange har etterspurt, nemlig supporterutstyr fra vår egen supportershop!

Gjennom supporter.no har vi opprettet en butikk spekket med Bjerke- effekter. Denne butikken fungerer som andre nettbutikker; du bestiller, betaler, og varene leveres på dør eller nærmeste hentested.

Hver bestilling gir noen kroner tilbake til Bjerke IL fotball, men viktigst er at alle som vil kan ikle seg Bjerketøy. 

Til høyre, øverst på hjemmesiden kan du trykke på "SUPPORTERSHOP" som tar deg til butikken. Om bankkortet ditt har blitt glødende allerede, så har du en link HER!

Vi jobber med å designe andre produkter, som klubben må kjøpe inn større kvanta av for å selge ut. Eksempler på slike produkter er blant annet skjerf, krus/ kopper og flagg. Dette vil komme så fort vi har avklart det nødvendige med leverandør. Denne type produkter bestilles i nettbutikken, og hentes på klubbhuset.

I dag 18.08  har vi rabatterte priser på alle plagg.

Vi håper tilbudet er en suksess, og vi gleder oss til å se DEG i Bjerke- klær på Støvskya!


- Vi skal være med neste år også!

Postet av Bjerke IL Fotball den 15. Aug 2023

Fotballskolen Proff med Bjerke går av stabelen 3 dager denne uken. 22 unge håpefulle får fotballfaglig påfyll av eksterne ressurser såvel som Bjerkes interne.

De fleste var naturligvis Bjerkespillere, men også Skreia, Holter & EIF hadde spillere som deltok på proffskolen.

Av eksterne ressurser har Bjerke fått besøk av Kasey Wehrman, Espen Haug og Roy Arne Berg. Disse kan skimte med karrierer som toppspillere i Norge og utlandet, og også landslagsspill. Roy Arne er talentspeider fra den belgiske toppklubben KAA Gent.


Kasey Wehrman var godt fornøyd med spillernes innsats på proffskolen.

 

DETTE ER SKIKKELIG BRA!

Bjerkegutta Theodor (14), Helmer (12) og Mattis (14) er samstemte om at opplegget de to første dagene har vært veldig bra.

Fra venstre: Mattis, Helmer og Theodor

 

 - Vi har vært gjennom øvelser vi ikke har brukt på trening før, og instruktørene har masse bra å komme med. Jeg meldte meg på for å bli bedre, og så at instruktørene hadde bra karrierer bak seg, sier Helmer.

- Så er det kult å bli kjent med noen nye også, legger Theodor til. Det er fint at andre klubber kan være med på dette.

Mattis synes å spille er kulest, noe de andre gutta er enige i. Men teorien er også bra, her har de fått høre om instruktørenes karrierer, og hva som må til for å bli skikkelig, skikkelig god. 

- Jeg håpet å bli plukket opp av talentspeideren, men jeg var nok for dyr for han, slår Mattis fast.

Gutta er glad de fikk være med på proffskolen, og det har gitt mersmak.

- Vi skal være med neste år også, det er helt sikkert, slår Bjerkegutta fast.


INTERNE RESSURSER

J17 ved kaptein Mia og Christina fortalte om hva som må til for å nå sine mål, og hvordan man skaper og opprettholder godt samhold i ett lag. Man kan fint bli god i en liten klubb som Bjerke, men det krever egeninnsats av hver enkelt. Nettopp det er Christina et godt eksempel på, med landslagsdebut for J14 i fjor. Stikkordene var ha det gøy, kom deg på trening, og behandle alle med respekt!

Kaptein Mia pg Christina på J17 holdt en veldig fin presentasjon for deltakerne.

 

Alle deltakerne den utskremte snakket med var veldig fornøyde med proffskolen på Støvskya, så det er ingen grunn til å ikke holde av noen dager også neste år for fotballspirer mellom 12-16 år! 

Gode tips og råd ble fanget opp av deltakerne på proffskolen.

 

 

 
BLI MED PÅ ÅRETS BJERKECUP!

Postet av Bjerke IL Fotball den 10. Aug 2023


OPPDATERT:

5’er og 9’er spilles lørdag

3’er og 7’er spilles søndag

Utkast til kampoppsett kommer 2. eller 3. september.


Et av sesongens høydepunkter nærmer seg for oss, nemlig Bjerkecup. Da invaderes Bjerke stadion, bedre kjent som Støvskya, av fotballstjerner i alderen 6- 13 år (2017-2010) som er klare for å gi ALT for sine lag! 

Det er allerede påmeldt mer enn 80 lag, og vi ser frem mot en helg spekket med fotballglede. For påmelding, trykk på denne linken: BJERKECUP.

Hold av 9. og 10. september, og meld på ditt lag om du ikke allerede har gjort det! Fjorårets Bjerkecup samlet omkring 130 lag og 1000 spillere, noe du kan lese mer om HER.


Vi håper å se DITT lag i aksjon! Velkommen til Støvskya!
PROFF med Bjerke!

Postet av Bjerke IL Fotball den 7. Aug 2023


Bjerke inviterer til proffskole! Vi får besøk av tidligere eliteseriespillere og landslagsspillere, såvel som en speider fra den belgiske toppklubben Gent! 

Og fra egne rekker får vi besøk av Jenter 17, som har hatt fantastisk suksess i Norway Cup i år. Hva må til for å bli så gode? 

Ikke gå glipp av denne muligheten, og meld deg på via lenken!


Påmelding
Vel fortjent sommerferie

Postet av Bjerke IL Fotball den 21. Jun 2023

Sivert Søreide kjempet inn 4-2 etter et fint forarbeid av Kenrick W. Jones.

 

Endelig var det klart for årets første gresskamp på Støvskya for A- laget, i godt, gammeldags sklitaklingsføre! 

For regnværet holdt det gående litt inn i første omgang, en omgang som bød mer på duellspill enn tiki taka- fotball. Bjerke hadde sine sjanser, men måtte innse at nivået måtte opp ett par hakk etter pause om publikum skulle få sin andre hjemmeseier på rad. Aurskog/ Finstadbru gikk i garderoben med 2-1 ledelse. Bjerkes scoring kom ved Markus Økern.


Markus Økern bidro med sine 2 mål til en herlig hjemmeseier!


Andre omgang ble også en batalje hvor det florerte av intense dueller, uten at det ble en stygg kamp av den grunn. Viktigst var det at Bjerke fikk uttelling på sine sjanser. 

Markus Økern utlignet tidlig, før fansen måtte vente helt til det siste før 3 poeng var sikret. Sivert Søreide kom først på ballen innenfor femmeteren, og Bjerke var endelig i ledelse. Eric Skår fastsatte sluttresultatet til 4-2 på åpent mål i retning YX. Helmaks!


AFSK- keeperen slet med å finne seg til rette på Støvskya. Det utnyttet Eric Skår!

 

Bjerke ønsker god bedring til AFSK- spilleren som pådro seg kragebeinsbrudd! 


A- laget tar sommerpause på 7.plass med 15 poeng, likt som Bøn på 6. Gutta fra Bjørsokn har lovet på tro og ære å bruke sommerferien på restitusjon og videoanalyse, og inviterer den trofaste Støvskya- fansen til festfotball og tabell- klatring når de vender tilbake kampklare som aldri før!


Vi gleder oss til fortsettelsen! God sommer! 
Bygdefest på bortebane!

Postet av Bjerke IL Fotball den 19. Jun 2023

Bjerkes damelag dro hele veien til Nannestad kunstgress i kveld, i et nabo- oppgjør hvor seier betød 2. plass på tabellen. Og damene fra Bjørsokn viste hjemmelaget hvor skapet skal stå!Ikke før Nannestads keeper hadde hentet ut fem baller fra målet, var våre damer fornøyde. 

En tidlig scoring av det evigunge talentet Helen Berntsen satte standarden for kampen. Andrea Økern, Ingrid Milli (2) og Christine Marie Steen Aas var de øvrige som sørget for en jubelseier for Bjerke! 

Med kun ett tap i årets serie er damelaget på 2. plass, fem poeng bak Søndre Høland. Vi gratulerer Bjerke- damene, og ser frem til en spennende sensommer og høst! Nå har dere fortjent kake!

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8259931
Festfotball på Støvskya!

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Jun 2023

For en gjeng: Denne banden sørget for at publikum holdt varmen kampen igjennom. Gratulerer, gutter! Vel fortjent!

 

Mandag kan bjørsokninger gå på jobb med hevet hode. Bygdas stolthet feide bortelaget av banen med til tider ypperlig festfotball og  herlig innsats fra start til slutt. Svar på tiltale, Svenn!


Bjerke- Raumnes & Årnes 5-0 (3-0).

For innsats og kampmoral har blitt etterlyst etter en rekke tap den seneste tiden fra Bjerkes trofaste fans, og i kveld slo gutta fast at her er alt i orden med moral og lagånd. Fra en friskmeldt keeper etter hodeskade mot Bøn, via betong- blokkene i midtforsvaret og goalgettere i backlinja, til en sammenhengede og hardt arbeidende midtbane, og på topp målkåte angripere var det en fryd å stå på den planlagte tribunen denne kvelden. 


Spydspissen Sivert Søreide satte to baller i nettet før halvtid, mens Jakob K. Jakobsen putta ett mål. 3-0 til pause, og stemningen var til å ta og føle på i den stappfulle kafeen: 

Kaffe, vafler, og tilløp til lovsang i pausen! 

 

Bjerke viste ingen tegn til å slippe gassen da 2. omgang var i gang. Det skulle ikke mer enn 5 minutter til før Alfie Østmo var på besøk i R&Ås femmeter, og økte til 4-0. 7 minutter senere fastsatte Eric Q. Skår sluttresultatet til 5-0. Total kontroll kampen igjennom, en HERLIG seier i duskregn og langbuksevær!


 Med seieren forblir Bjerke på 8. plass, og får 4 poengs pusterom på Høland- lagene. Over oss på tabellen er henholdsvis `jælum og Bøn, som vi har ett og annet å revansjere oss mot når sommerferien er over.


Neste hjemmekamp er allerede førstkommende onsdag, også det mot et skråstrek- lag, nemlig Aurskog/ Finstadbru som innehar 11. plassen i 5. divisjon. Det er meldt 18 grader og fare for sol, så det er ingen grunn til å ikke slå kveldens tilskuertall på 70 fans!


Vi avslutter med å takke jentene i kiosken for ypperlig service, og gratulerer manager Arntsen med en flott nyfrisert manke!


VI STÅR SAMMEN!

EN plass igjen!

Postet av Bjerke IL Fotball den 16. Jun 2023

Det er EN PLASS IGJEN til neste ukes Tine Fotballskole på Støvskya!

Så ikke nøl med å melde på ditt barn, om dere har planer om det. Skulle man være for seint ute for påmelding, så send en e-post til Anette Ødemark i Bjerke, så gjør vi det beste ut i fra antall barn og voksne som deltar på fotballskolen: anette.odemark@bjerkeilfotball.no


Påmelding: https://www.bjerkeilfotball.no/next/events/p/1000086709/tine-fotballskole-2023

Vi vil ha med ALLE som vil være med, og gjør det vi kan for å få det til!
Lokal pressemelding fra Tine Fotballskole

Postet av Bjerke IL Fotball den 14. Jun 2023

Påmelding: Tine Fotballskole

Pressemelding:
Ukens meny på Støvskya!

Postet av Bjerke IL Fotball den 22. Mai 2023

 

Ikke pusset brillene? HER kan du selv navigere deg frem til kamper på bestemte datoer. Scroll ned, angi dato og søk! Da vil du se alle kamper på Støvskya. 


Seier i hjemmepremieren!

Postet av Bjerke IL Fotball den 9. Mai 2023

A- laget skuffet ingen av de trofaste på sidelinjen tirsdag kveld, da de sendte Skjettens nest beste hjem med null poeng og to mål i sekken. 

Årets første hjemmekamp for A- laget ble en tøff batalje, hvor bortelaget yppet seg mer enn en gang i første omgang. Kampen bølget frem og tilbake, og i det 36. minuttet måtte Bjerkes gode keeper Nick Tapaszto til slutt pukke ballen ut av nettet. 0-1 til pause var ikke direkte ufortjent.

Pausepraten må ha vært av det inspirerende slaget. Det har ikke kommet undertegnede for øret om det var Arntsen, Rødsrud eller Gangsø som sa de magiske ordene, men de virket. Hjemmelaget hevet seg, og fikk uttelling i det 71. minuttet. En flott corner fra Rødsrud hadde retning mot Herman Toftevågs hode, og sistnevnte plasserte ballen nydelig forbi Skjettens sisteskanse!

Bjerke førte an i kampen, til tross for noen besøk i egen 16- meter. Åtte minutter før slutt skulle fansen få det de hadde kommet for, ( foruten kafeens fantastiske kaffe red.amn.). Eric Skår kranglet til seg ballen på midtbanen, og passerte rundingsbøyene i grønt og svart en etter en. Alene mot keeper hadde super- sub Alfie Østmo sneket seg med, og fikk servert målet av Skår. 2-1, og jubelen kunne høres nesten helt til Trekling!

Stillingen stod seg til slutt, og gutta tok sin 2. seier av 3 mulige, som gir 6. plass i 5. divisjon. Til nå er det kun Skedsmo som ikke har avgitt poeng, mens Fet leder tabellen med en kamp mer spilt. Sistnevte klarte bare uavgjort mot Søndre Høland i kveldens runde.

Dette lover godt, gutter! Takk for en herlig fight med happy ending!


VI STÅR SAMMEN!
HJEM MED 3 POENG!

Postet av Bjerke IL Fotball den 5. Mai 2023


Bjerkes A- lag tok den lange turen til Hølands dype skoger fredag kveld. Heldigvis, og vel fortjent, tok de med seg 3 poeng hjem til Bjørsokn. 

Dette var den 2. kampen i årets 5. divisjon, etter at hjemme- premieren måtte utsettes grunnet snøvær. Med mye å bevise etter bortetapet mot Hvam, var det viktig å starte marsjen oppover på tabellen.

Eric Skår var på fra start, og kunne notere seg for mål etter kun 4 minutter. Etter en redusering fra hjemmelaget, tok Adrian Skaje ansvar og sørget for at guttene i rødt gikk til pause med 2-1. En ledelse som skulle vært større, hadde det ikke vært for stolpeskudd og brente sjanser på åpent mål!

I andre omgang utlignet Søndre Høland vel fortjent. Etter dette tok Bjerke på nytt initiativ i kampen, og Vølusmoens store sønn Markus Økern førte Bjerke på nytt i ledelsen i det 73. spilleminutt.

Kronen på verket var det innbytter Kenrick Jones som stod for, og stilling var da 2-4. Veloppdratte som kun Bjørsokninger er, så tillot guttene et straffemål til hjemmelaget, slik at stillingen til slutt ble 3-4 i Bjerkes favør. DET liker vi!

Neste A- kamp på Støvskya er tirsdag 9.5 mot Skjetten 2! Møt opp og kos deg med kamp & kafé!

Og, har du meldt deg på Målklubben? Trykk på linken, og vær med å støtt klubben på en artig og spennende måte!

VI STÅR SAMMEN!

FULL TRØKK PÅ KICKOFF

Postet av Bjerke IL Fotball den 27. Apr 2023


Bjerke sparket offisielt i gang årets sesong med kickoff hos REMA1000 under en snøfri himmel torsdag ettermiddag. 


Topp stemning på kickoff! 

Det var ingenting å si på oppmøte, og våre spillere skapte en flott ramme rundt arrangementet. Spillere, lagledere og trenere fikk utdelt klubb t- skjorter, og grillmester Alme gjorde sitt for å mette mang en mage med pølser fra REMA1000. A- lagets gutter stod for utdeling av godsakene. 


Quiz: Alt fra lurespørsmål til Bjerkespørsmål måtte besvares av lagene.

 

Lagene måtte også besvare en quiz, hvor vinneren vil få en pizzakveld på Støvskya. Resultatet vil informeres i Spond lagleder- gruppen. Vil DU prøve deg? Her er quiz’en:

Bjerke retter en STOR takk til Omid og REMA1000 Maura for at vi fikk gjennomføre arrangementet hos dere, og en enda større takk for mat til våre medlemmer! 

Intersport Eidsvoll lånte oss telt til arrangementet. Velvilligheten og servicen vi får på Råholt Amfi er enestående. Takk, Kyrre!

DA er sesongen i gang, folkens! Møt opp på Støvskya og støtt Bjerkes unge lovende såvel som seniorene. Og ikke glem at kafeen er åpen på kampdager!


KICKOFF!

Postet av Bjerke IL Fotball den 22. Apr 2023
A- LAG HERRER: SESONGSTART PÅ STØVSKYA!

Postet av Bjerke IL Fotball den 16. Apr 2023


Velkommen til A- lagets første hjemmekamp i 2023!

Gutta går for gull, og har satt seg som mål å kjempe helt i toppen av tabellen. Med det som utgangspunkt blir det MYE god fotball på Støvskya i år!

Har DU husket å støtte klubben via Målklubben? For hvert mål A- laget scorer i årets sesong, drypper det på klubben. Som privatperson kan du gi fra 2 kroner per mål, og gjerne mer! Trykk på linken for enkelt å registrere deg!

Det er gratis inngang til A- lagets kamper, men det er også her lov å støtte klubben ved å Vippse til nummer 10542.

Vi åpner kiosken, selvfølgelig! Brus, kaffe, pølser og alt annet du måtte ønske i breddefotballens ånd! 

HER kan du lese hva bloggen Lokalfotballen tror om guttas sjanser i årets 5. divisjon.


Dette blir gøy, folkens! Møt opp og støtt gutta!

VI STÅR SAMMEN!
Er DU klar!?

Postet av Bjerke IL Fotball den 12. Apr 2023

 

Endelig sparkes 2023- sesongen i gang på Støvskya! Ved hjelp av værguder og skikkelig tøffe traktorer er kunstgresset klart for utallige fotballfester igjen. J17 er de heldige som får årets første hjemmekamp søndag 16.04. I år blir det moro å følge Bjerke!


Hva skjer’ a?

 Vi har byttet utstyrsleverandør til denne sesongen. Årets drakter fra Adidas ser slik ut:

Bjerke- bunaden anno 2023!

 

 24 lag stiller i seriespill i år. I tillegg har vi de minste talentene som spiller utvalgte 3’er- cuper. Lagene i seriespill er fordelt slik:

•11 jente/ damelag

•13 gutt/ herrelag 

Oversikt over sesongens kamper for alle Bjerkelag i seriespill finner du ved å trykke HER. Velg dato, og huk av i kalenderen din!


  Bjerkecup og Bjerke forbredelsescup er suksesser vi mer enn gjerne arrangerer også i år, henholdsvis 9-10. september og 13-15. oktober. Cupene har vært som festhelger å regne, og vi gleder oss til storinnrykk fra andre klubber, og et stappfullt Støvskya i sommer som tidligere år.


Vi har bestilt sol også til årets cuper!


 Tine Fotballskole arrangeres 19- 22. juni for barn i alderen 6- 11 år, mens det 9- 11. august arrangeres Proffskole for 12- 16 åringene.  

 Hold av lørdag 2.september! Da arrangerer vi nemlig Fotballens dag på Støvskya, med to spennende kamper på menyen. A- lag herrer måler krefter mot Fet klokken 14:00, mens J17 tar imot Heming klokken 16:15. Vi gleder oss stort, og legger opp til litt ekstra for store og små denne dagen. Møt opp, og bli med å skape en flott ramme denne dagen!

Mer info om alt dette kommer!

 De firbeinte tar med seg sine eiere og arrangerer sine hundeutstillinger, totalt tre utstillinger i sommer. Nytt av året er at hundeklubbene drifter to av disse på egenhånd. G19 og senior Herrer vil bidra på dugnad under det siste av disse utstillingene.


Utvikling

 Vi fortsetter jobben med å utvikle egne trenere og dommere. Disse ressursene er kjempeviktige for oss. I tillegg skal Bjerke sammen med øvrige klubber i Nannestad og Gjerdrum samarbeide om keepertiltak, som på sikt har som mål å skape mer kompetanse på dette feltet, og da også flere keepere i klubbene.


Styret anno 2023

Styret har fått tilvekst av 4 gode ressurser i år. Det er;

Katharina Sølvberg

Synne Marie Engh

Morten Slettmoen Alme

Nils Erik Solbakken (varamedlem)

Foruten denne trioen fortsetter disse i 2023;

Espen Haldorsen (leder)

Anette Ødemark (nestleder)

Frank Nygren

Stine Herseth

Einar Johansen


 Styret jobbet hardt i 2022 med å drifte klubben. Med en erfaren daglig leder på plass, og utøking av styremedlemmer, har styret som mål å kunne fokusere enda mer på nettopp utvikling av klubben. I styringsdokumentet presentert på årsmøtet, ble det vedtatt at;

”Bjerke Fotball skal være et samlingspunkt - for store og små! 

 Vi skal være et samlingspunkt som handler om mer enn fotball, som skal bidra til fellesskap og rekruttering. For å oppnå dette må vi ivareta helheten og ha et tilbud til alle aldersklasser, fra 6 år og opp til senior. Vi skal gjøre klubben synlig i bygda og bruke de kanaler som er hensiktsmessig for å nå alle (klubb, skole, sponsor, SOME etc).

 I Bjerke Fotball skal vi dyrke bredden, og legge til rette for utvikling og sportslige resultater. Bredde skaper samhold, samhold skaper trygghet. Trygghet gir rom for utvikling og sportslige resultater. Man skal kjenne på tilhørighet i Bjerke, og få lov og hjelp til å bli så god man ønsker”.


Vi gleder oss. Vi ønsker fansen og motstandere velkommen til Støvskya!  


PS: Oppmøte 16.04 klokken 15:00!

❤️ Vi står sammen 💙


J17 hjem med pokalen i Romeriksmesterskapet

Postet av Bjerke IL Fotball den 29. Mar 2023

 

Etter en blytung uke for J17 med den ene skaden etter den andre, 
dro J17 seieren i land i finalen i Romeriksmesterskapet i finalen mot Fet på Fedrelandet. 


Av Frank Nygren

For halvannen uke siden spilte J17 semifinale mot Lillestrøm i LSK-hallen, en kamp hvor jentene hadde full kontroll og vant 4-0, men dro på seg to langtidsskader. Kaptein Mia Haldorsen røk ut med to brudd i ankelen, og Maiken Homble fikk en smell i kneet, og fikk konstatert avrevet korsbånd. Begge ute i flere måneder. På trening frem mot finalen mistet også jentene spissen Mari Aase, og dermed ble troppen tynn inn mot finalen mot et Fet lag som valset over Ull/Kisa i den andre semifinalen med 15-0. 

Bjerke- jentene måtte dermed møte til finale med 1 innbytter, og ’09 jenta Malin som superreserve dersom det skulle bli ytterlige skader. 

Det var flott spillevær på Fedrelandet onsdag kveld, bortsett fra en lei kveldsol som lå an til å kunne skape trøbbel. 

Et skadeskutt Bjerke koplet raskt grepet om matchen, og allerede etter 5 minutter blir Emma Wildner spilt gjennom på venstrekanten. Hun kommer rundt og slår inn i feltet. Først på innlegget er Tia Eriksen, keeper gir retur som Hermine Sølvberg setter inn, og Bjerke går opp i 0-1 etter kun 5 minutter. Resten av omgangen bølger litt frem og tilbake uten at noen av lagene skaper noe særlig. Kampen er preget av mange dueller og lite finspill. Fet kommer gjennom ved en anledning ved Tomine Schau, men ballen går over. 

Ut i andre omgang utlikner Fet etter kun 5 minutter ved Vårin Strålberg. Bjerke tar seg sammen, og får corner kun minutter etter og går opp til 1-2 etter at Helene Josten stanger inn en corner, og får åpnet målkontoen sin for Bjerke. Omgangen fortsetter som den første med mange dueller, og begge lag skaper noen farligheter. Fet skyter i stolpen, og Bjerke header like over etter en dødball. 

Kampen ebber etterhvert ut med 1-2, og Bjerke jentene får med seg pokalen hjem til Støvskya!

En kjempeboost for Bjerke- jentene etter en tung uke med mye skader. Nå venter treningsleir for jentene som siste oppkjøring for sesongen.


Sesongstart er søndag 16. april, kl.1500 mot Kolbotn. 

Kampfakta:
Fet-Bjerke 1-2 (0-1)
0-1 Hermine Sølvberg (5)
1-1 Vårin Strålberg (45)
1-2 Helene Josten (52)

Tilskuere: 71

Lagoppstilling:


Bjerke IL fotball gratulerer jentene med et fantastisk trofé!
PÅMINNELSE: Innkalling til årsmøte torsdag 16. mars klokken 18.30

Postet av Bjerke IL Fotball den 14. Mar 2023

Bjerke IL fotball minner om årsmøte torsdag 16.03.23 på klubbhuset Bjerke stadion ( Støvskya).

Vedlagt kan du lese årsmeldingen: Årsmelding22org.pdf


Velkommen til årsmøte!

Klubbdommerkurs 2023

Postet av Bjerke IL Fotball den 28. Feb 2023

Bjerke IL Fotball ønsker å invitere til nytt klubbdommerkurs!


KlBildet fra fotball.no

 


I Bjerke er vi helt avhengige av frivillige unge og vokse som dømmer våre klubbkamper. I år ønsker vi å rekruttere flere. Dersom du er interessert i fotball og ønsker å dømme kampene er du den vi leter etter. For å bli klubbdommer må man gjennomføre et e-læringskurs før det gjennomføres et fysisk kurs. 


Vi har noen kriterier per nå som er gjeldende:

- Medlem av Bjerke IL Fotball

- Interesse for å bli fotballdommer, og skolere seg som dommer

- Generell interesse for fotball

- Rettferdighetssans

- Gode verdier og holdninger

- Kunne håndtere stress og press

- Klubbdommer må kunne dømme inntil 10 interne kamper pr sesong, samt delta på klubbens interne turneringer

- Må fylle 13 år i løpet av 2023


Syntes du dette hørtes interessant ut? Ta kontakt med dommeransvarlig Mads Fjeldberg via mail på; mads@bjerkeilfotball.no