FIFA23: KLUBBMESTEREN ER KÅRET!

Postet av Bjerke IL Fotball den 11. Des 2022

Det var 13 spente gutter som stilte til start i klubbmesterskapet i FIFA23. Målrike kamper, stormende jubel og en veldig fin deltaker- gjeng gjorde arrangementet til en suksess! 


Manchester City var for sterke på bortebane mot selveste Real Madrid.


Kampene ble spilt fra esport- rommet, mens fansen kunne følge hovedkampen på storskjerm i salen. Der var det stor stemning underveis i kampene, og ikke minst spenning før man selv skulle i ilden.

 

Årets klubbmester ble Sebastian, som slo Trym Alexander i finalen. Julian tok den siste pallplassen, og holder seg varm på øra med en fin- fin Bjerkelue i vinter. Gratulerer, gutter:

1: Sebastian 2: Trym Alexander 3: Julian

 

Bjerke må takke primus motor, Petter Arnesen, for planlegging og gjennomføring av mesterskapet. Og da det ble frafall i mannskapet tett opp til mesterskapet, stilte Arnesen senior opp som kioskvakt. Her var det 13 gutter som fikk en veldig fin lørdag formiddag takket være dere! Det er vi står sammen i praksis!


 

 
Godt oppmøte på kurs i skadeforebygging

Postet av Bjerke IL Fotball den 25. Nov 2022

Onsdag kveld var 28 spillere og trenere samlet på Støvskya for å bli kurset i Skadefri. Skadefri er et sett med verktøy ment for å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett.  


Marianne, fra Arca Idrettsklinikk og ambassadør for Skadefri, ga en innføring i skadeforebygging og akutt hjelp ved skade. Værgudene ville ikke la oss ha praksisdelen på feltet, men vi hadde over to timer med teori inne på klubbhuset. 


 Skadefri appen kan lastes ned gratis på App store eller Google Play. Bare søk etter Skadefri. Ved bruk av Skadefri  sine øvelser, oppvarming og styrketrening reduseres sjansen for belastningsskader med 50%. Vi anbefaler å bruke øvelsene som oppvarming. 


Tusen takk til Marianne for et fint foredrag! 


Ta gjerne kontakt kontakt på sms, epost eller messenger om du har spørsmål ang Skadefri. 


Lars Jordheim 
Spillerutvikler  i Sportslig utvalg  
412 44 977 
Jordheim.Lars@gmail.com 
Bjarne Skjennum vant årets frivillighetspris

Postet av Bjerke IL Fotball den 11. Nov 2022

Bjarne Skjennum og Frank Aasheim. Foto: Odd-Arvid Rønning

Vi gratulerer livslang ildsjel i Bjerke IL med årets frivillighetspris fra Nannestad kommune. Hele klubben er veldig takknemlig for all jobben du har gjort og gjør for oss!
Leo, AG og Bjarne. foto: Romerikes Blad

 Opprykk 1981 Romerikes Blad

 Romerikes blad 10.mai 2003

 Opprykk 1983 Romerikes Blad

 2.div 1998 Romerikes Blad

 

 
Grasrottrener del 1

Postet av Bjerke IL Fotball den 2. Nov 2022

I uke 39 hadde vi samlet et flott knippe med trenere til trenerkurs på Støvskya. Det var mange engasjerte og ivrige trenere som fikk faglig påfyll i løpet av de tre kveldene. 


Et bilde som inneholder person, mann

Automatisk generert beskrivelseBilde fra fotball.no 

 

Det har vært gjennomført grasrottrener del 1 på Støvskya rett før høstferien. Deltakerne var alt fra trenere i barnefotballen til aktive A-lagsspillere. Aktivitetsnivået var høyt hos både trenere, markører og veileder som var tilstede. Veiledere på kurset var Sami Sakka, som til daglig jobber i Skjetten, undertegnede og deres kyndige veileder, Stein Vågnes. 

Hensikten med kurset er å utdanne trenere slik at aktiviteten på feltet bidrar til at barna i Bjerke får en morsom og trygg opplevelse når de spiller fotball i Bjerke. Man kan med stor sikkerhet si at samtlige trenere som deltok på kurset viste seg som trygge ledere og har opparbeidet seg litt mer kompetanse i når det gjelder å være fotballtrener for barn. En stor takk til alle dere dyktige trenere som deltok. 

En stor takk må også rettes til lagledere, trenere og spillere hos lagene som stilte som markører. Dere er med på å heve kompetansen og kvaliteten i Bjerke fotball – det setter vi veldig pris på, tusen takk! 

En takk bør også rettes til alle dere andre dyktige trenere som hver uke stiller opp for at barna i Bjerke fotball får en morsom, trygg og sunn arena for sosial omgang – tusen takk!

 Vi ses på feltet!
 Marius Rødsrud

 

 

Oppstart G19

Postet av Bjerke IL Fotball den 23. Okt 2022

Oppstart og infomøte mandag 31.10 kl 19:00. Første trening tirsdag 1.11 kl 19:00

Påmelding helt uten forpliktelser ut året skjer i spondgruppa (spondkode TMKQX)

Evt spørsmål i forkant kan sendes Sportslig Utvalg ved
Petter Ødemark
Telefonummer 95222216
Epost pettero@bjerkeilfotball.no
J14 avd. vinnere 1. divisjon høstsesongen 2022

Postet av Bjerke IL Fotball den 13. Okt 2022

Av Andreas Woxen

J14 kickstartet høstsesongen med en tur til Sandarcupen, der vi vant gruppa vår uten å slippe inn et eneste mål på 3 kamper. I kvartfinalen møtte vi Manglerud/Star til en tett og jevn duell som endte 0-0. Straffekonk kan være rått og brutalt, og endte for vår del i tårer. 

Cup skaper samhold og minner for livet.

 Men en helg sammen på overnattingscup var uansett en suksess med tanke på å spille inn en ny formasjon på banen og å styrke samholdet i gruppa.

Første seriekamp uka etter ble tårer til glede da formasjon og fine kombinasjoner bidro til 6-1 seier og en pangstart på høstsesongen. Etter 6 seiere, 2 uavgjorte og 0 tap møtte vi mandag 11. oktober tabelltoer Sørumsand til avgjørende kamp på bortebane. 


All grunn til jubel i garderoben!

 

Ryktene hadde tydeligvis gått der i bygda om at selveste Bjerke var på besøk, for der var det et oppmøte med liv og røre på tribunen vi definitivt ikke har opplevd før på våre kamper. Det var sang, skrik og skrål, jubel og buing - og til og med et par røykbomber helt på slutten - så det var rent sydlandsk stemning i Idrettsparken selv på en kjølig oktoberkveld. 

Bjerke tok ledelsen på et flott langskudd fra 20 meter etter bare 6 minutter og gleden var stor – men kortvarig. For kun 40 sekunder senere lå ballen i det andre nettet og vi var like langt. Resten av kampen bølget frem og tilbake, der begge lag spilte seg frem til flere store sjanser. Med bare 3 minutter igjen på klokka falt avgjørelsen – et nytt, herlig Bjerke-langskudd fra rundt 20 meter som var helt utagbart for Sørumsand sin ellers meget gode keeper. Bjerke holdt unna de siste hektiske minuttene og da dommeren blåste av kampen kunne jentene feire at tittelen «J14 1.divisjon Avdelingsvinner» var sikret.

Best! Enkelt og greit.

 Vi har én kamp igjen mandag 17/10 kl 1830 mot Kløfta – og vi håper alle som har mulighet tar turen til Støvskya for å hylle J14-gjengen og heie oss fram til å avslutte sesongen med stil på hjemmebane.

Vel møtt!

Spillere: Amanda, Erle, 2x Ingrid, Linnea, KJ, Louisa, Mahnoor, Malin, Marielle, Marte, Maya, Nora, Orit, Sara Isabell, Sara Othilie, Sarah, Victoria

Trenere: Børre og Lars

Lagleder: Andreas
Slo Kurland på Støvskya

Postet av Bjerke IL Fotball den 13. Okt 2022

Onsdag kveld var duket for sesongens siste hjemmekamp for Bjerke IL’s damelag når Kurland gjestet Støvskya. Noe som skulle vise seg å bli en gledelig avslutning på sesongen!

Bjerke åpner kampen med et smell, og går opp i ledelsen før klokka har tikket inn 3 minutter(!) 1-0 signert Ann-Katrin Lysgård. Et angrep som kunne vært hengt på vegg i ramme og glass! 

Resultatet holder helt til pause, og trodde du damene fra Bjørsokten var fornøyde med ett mål, så må du virkelig tro om igjen. Fire minutter ut i andre omgang varter jentene opp med nok et nydelig angrep som Ann-Katrin avslutter på glitrende vis. 2-0 til Bjerke!

Resten av kampen skal vise seg å bli en brutal enveis-kjøring for gjestene fra Kurland, hvor Bjerke virkelig dominerer på eget gress, med et lagspill selv Guardiola kunne vært fornøyd med.

Selv om Lasse og Bjarne ikke blir 100% fornøyde før Kaia Henriksen legger på til 3-0, og kampens siste for kvelden, er det lite tvil om at årets siste hjemmekamp en fin og passende avslutning for damene fra Bjerke.

Et damelag som har hatt en fantastisk utvikling gjennom en lang sesong, sørger for at alle 3 poengene blir igjen på Støvskya! En verdig og fortjent avslutning på sesongen.

MERK! 

Det ble kanskje en litt ekstra gledelig kveld for familien Henriksen, hvor både bror og søster (Tobias og Kaia Henriksen) kunne notere seg for hver sin scoring for Bjerkes Herre- og Damelag. Gratulerer!
A-laget denga kretsmesteren

Postet av Bjerke IL Fotball den 10. Okt 2022

I første kamp av tre denne uka fikk vi mandag kveld besøk av den nybakte kretsmesteren i 5.div Løvenstad FK. De tok oppskriftsmessig ledelsen og det var en skuffet gjeng Bjerkegutter i garderoben etter de første 45. Hva Fjøra, Svenn og Ole sa i pausen vet ikke redaksjonen, men andreomgangen ble noe av det beste vi har har sett på Støvskya på lang tid. Flott angrepsfotball endte i to mål av Alex Eriksen før Julian Henriksen satt inn det tredje! En sterk seier ble feiret med måte og Ole sendte gutta rett ut i tåka for å jogge ned. For det skal tas flere poeng denne uka. Neste er Skjetten 2 onsdag 18:30 på Støvskya. Vel møtt ❤️💙


Kampfakta
Best i bygda. Naturligvis.

Postet av Bjerke IL Fotball den 8. Okt 2022

2 mål av Økern, og et av Julian sørget for en strålende sesongavslutning for B-laget da Holter ble banket 1-3 på eget gress ❤️💙

Nå venter en hektisk siste uke for A-laget med 2 hjemmekamper mandag og onsdag. Før sesongen avsluttes neste lørdag bort mot Fet.

Møt og støtt gutta helt inn❤️💙

Knuste Skårer

Postet av Bjerke IL Fotball den 5. Okt 2022

Noen trodde kanskje Bjørsoktens sønner kom svekket til kamp mot Skårer i dag; på ingen måte.

En bunnsolid forsvarsfirer, og dødballer i verdensklasse ble det en knusende 6-0 seier. Kim Norli sørget for 3-0 tidlig, før Petter Ødemark kriget en dødball til 4-0. Alle assistert av den unge bonden Markus Økern. 

På slutten viste stopper Matias Skredderberget ingen nåde og satt inn 5-0 før Økern igjen kronet kvelden med en kremmer i krysset fra 20 meter.

Knall kveld og viktige poeng💙❤️
J17 kopler grepet om 4.plassen i Regional J17

Postet av Bjerke IL Fotball den 25. Sep 2022

Etter noen tøffe kamper mot Heming og Skeid sist uke, møtte jentene søndag Vind til seriekamp borte på Eidsiva stadion i Redalen. 
J17 spilte forrige uke to gode kamper mot Heming på tredjeplass i serien, og Skeid som ligger på andreplass. To gode prestasjoner, men hvor man kun står igjen med ett fattig poeng. Søndag var Vind motstander, som kjemper med Bjerke om 4.plassen i J17 Regional. Vind for anledningen med kun 11 spillere til kampen, da de hadde seniorkamp samme dag, og ikke flere spillere tilgjengelig.
Lagene møtte hverandre for kun 3 uker siden på Støvskya, i en jevnspilt kamp hvor Bjerke trakk det lengste strået i en knepen 2-1 seier. Så også denne kampen var jentet tett og jevn, og slik skulle det bli. En del usikkerhet i Bjerke-troppen før kampstart da kaptein Haldorsen måtte kaste inn håndkle med skade måtte Coach Røtterud gjøre noen rokkeringer i startoppstillingen, hvor midtbanespiller Mille Taugland ble dyttet ned på stopperplass.
I flott vær og på et flott anlegg i Redalen ble det stillingskrig fra start. Etter tette dueller og lite sjanser i åpningsminuttene gikk Bjerke opp i ledelsen helt ut av det blå. Vind spiller tilbake til keeper, og den konstant jagende Bjerke-spissen Mari-Sofie Aase presser keeper som klarerer rett i Mari og i mål, og 0-1 til Bjerke. 
Kampen var preget av mye unøyaktighet og lite finspill. Bjerke hadde grei kontroll utover i kampen, og kom til et par farligheter før pause uten at det ga noe resultat.
Andre omgangen ble mye lik første. Bjerke med grei kontroll, og utover i kampen ble sjansene større og større, uten at jentene klarte å punktere kampen.et ble etter halvspilt omgang et stopp i spillet da en uheldig Vind-jente falt på håndleddet og pådro seg trolig et brudd. Legevakta neste, og Vind måtte spille resten av kampen med en mindre.
Selv om Vind fullførte kampen med 10 spillere kom de til et par småfarligheter mot slutten og kampen hadde spenning til siste slutt. Siste ti minutter prøve Vind å få til en utlikning, og kontringsrommene ble enorme, og Bjerke fikk noen feite muligheter. Christina Herseth kom seg løs i midtbaneleddet og fyrte et skudd fra 22 meter i tverrligger ned på strek og ut. De 24 tilreisende Bjerkesupporterne var helt klar på at ballen hadde vært inne, men dessverre ble ikke VAR-rommet tilkalt og spillet ble vinket videre.
4 minutter på overtid klarer Maiken Nygren ballen i bakrommet, og vips er innbytter Andrine Skredderberget alene gjennom, og etter inn 2-0, som blir siste spark på ballen. Andrine som endelig er tilbake igjen etter et 7mnd langt skademareritt. 
2-0 er et faktum og Bjerke tar med seg 3 poeng hjem igjen til Maura. 3 viktige poeng som gjør at Bjerke får en luke på 6 poeng ned til Vind i kampen om 4.plassen.
Trener Trond Røtterud er god fornøyd med resultatet, slev om dagens prestasjon var under pari. "Jeg er godt fornøyd med hvordan vi fremstår. Vi har blitt et godt regionslag, og er vanskelige å slå". 
Nå venter Kongsvinger hjemme førstkommende søndag kl.1500.
Kampfakta:
J17 Regional:
Vind - Bjerke 0-2 (0-1)
Mål Bjerke: Aase (14), Skredderberget (70)
Startoppstilling:
    
    
WildnerAaseHerseth
    
Finstad-HansenKaurin
 Josten 
    
HombleTauglandNygrenTombre
    
 Røberg 
    
Innbyttere: Skredderberget, Fjellberg, Manum
Saken oppdateres med høydepunkter fra kampen mandagBJERKECUP 2022- en kjempesuksess!

Postet av Bjerke IL Fotball den 23. Sep 2022


BjerkeCup ble avholdt den 17. og 18. september, og hvilken suksess det ble! Nær 1000 barn og ungdom, circa 130 lag fikk utfolde seg på Støvskya, som virkelig yret av liv denne helgen.


På 3`er- banene var det alvor fra fløyta gikk. Her skal gjerne alle ha ballen, samtidig! Det blir det fotballglede av for store og små.

Det ble spilt sluttspill for de eldste, hvor finalistene ble premiert med flotte pokaler. For barnefotballen forøvrig fikk alle spillere medaljer for sin fantastiske innsats! Vel fortjent!

Flotte premier til fantastiske spillere!

 

Cupen ble til ved stødig planlegging fra Sportslig Utvalg og styret, og aller mest utallige dugnadstimer fra foreldre, foresatte og Bjerke- spillere. FOR EN INNSATS! Fra parkering til kioskvakt, fra renhold til burger- flipping, og mye mer. Bjerke takker dere alle for den gode innsatsen deres!


Bjerkes jenter 8 år samlet seg i pausen for å legge en utspekulert plan for 2. omgang. Det funka!

 

Vi må også få takke våre venner i Dal IL, som stilte med dommere til Bjerke Cup. Uten dere hadde det blitt langt vanskeligere å få planlagt cupen. 

Dal- dommerne hadde orden i sysakene, og dømte med stødig hånd, som også våre egne talentfulle dommere gjorde. Takk til alle dommere! 

Årets redning kan ha vært denne. Nord- Odals keeper stod som en vegg i mål!


Det er fantastisk å se Støvskya myldre av liv som denne helgen. Vi skal få det til igjen, og vi skal bli enda bedre. Man vil vel ikke gå glipp av dette eventyret på bondelandet, eller hva!

Rett i kassa! Bjerkes nummer 8 satte en nydelig heading i mål på denne corneren!

 

TUSEN TAKK FOR EN STRÅLENDE HELG!


Bjerke IL fotball søker ny Klubbadministrator / Daglig leder

Postet av Bjerke IL Fotball den 14. Sep 2022

Bjerke IL fotball søker ny Klubbadministrator / Daglig leder | FINN.no 

Bjerke IL fotball ser nå etter en deg som ønsker å være med på å utvikle klubben i hjerte av Maura og skape et levende nærmiljø rundt Bjerkesletta og klubbhuset. Vi vil ha deg som ønsker å legge til rette for aktivitet for barn og unge bidra til å skape idrettsglede, læring og mestring. Vi vil sammen skape et samlingssted for bygda hvor alle kan trives og ønsker å være.

Vi ser etter den rette kandidaten som kan bidra til utvikling av klubben, og kan være fleksibel på arbeidstid og størrelse på stilling. Det er viktig for oss å få med den eller de rette personene, og det kan være aktuelt å ta med flere på laget.


Arbeidsoppgaver:

·      Utvikle Bjerke IL fotball i samarbeid med klubbens styre

·      Daglig drift av klubben

·      Oppfølging av sponsorer

·      Økonomi og regnskapsoppfølging

·      Organisering og gjennomføring av arrangementer og cup’er

·      Etablere klubbsamarbeid med klubber i nærområde

·      Oppfølging av medlemsregister


Ønskede kvalifikasjoner:

·      Erfaring med klubbutvikling

·      Kreativ, initiativrik og løsningsorientert

·      Beherske bruk av IT-verktøy

·      Evne å se klubbens posisjon og utviklingspotensial

·      God relasjonsbygger

·      God til å skape engasjement blant frivillige

·      Du ser etter tiltak som gir inntektsmuligheter for klubben og evner å iverksette disse

·      Gjennomføringskraft

·      Førerkort

·      Plettfri vandel


Vi tilbyr:

·      En spennende arbeidshverdag

·      Mulighet å påvirke utvikling av klubben og anlegget

·      Mulighet for videreutdanning og kursing i regi av idretten (fotballkrets og -forbund

·      Tett samarbeid med klubbens engasjerte medlemmer og styre


Arbeidsgiver: Bjerke IL fotball

Stillingstittel: Klubbadministrator/Daglig leder

Frist: 1.oktober

Ansettelsesform: Fast


Om arbeidsgiveren

Bjerke IL fotball er den lokalefotballklubben i Maura i Nannestad med ca. 500 medlemmer og ca. 350 aktive fotballspillere i alle aldre. Bjerke IL fotball ble stiftet i 1921. Det meste av klubbdriften er dugnadsdrevet med en eventyrlig innsats av frivillige og foreldre. Bjerke IL fotball ønsker å være samlingspunktet i bygda og lever under slagordet "Vi står i sammen". Klubben har et flott anlegg hvor vi også holder flere arrangementer, deriblant Bjerke-cup hver høst.

Bjerke IL fotball søker ny Klubbadministrator / Daglig leder | FINN.no
Oppstart for 2017- kullet

Postet av Bjerke IL Fotball den 7. Sep 2022

Begge grupper vil ha første trening mandag 19.september kl 17:00 til 18:00 på Bjerke Stadion. Fotball er givende for både spillere og foreldre. Velkommen til Støvskya!

Bjerke IL G2017 - Lenke til Spondgruppe

Bjerke IL J2016/2017 - Lenke til Spondgruppe

Innmelding i klubben her

Bjerke IL Junior G19 2023

Postet av Bjerke IL Fotball den 7. Sep 2022

For å ha et tilbud til alle og for å kickstarte Junior 2023 er nå alle av 04, 05 og 06 årgang velkommen til å hospitere på Herrelagets treninger ut sesongen. Det er da kritisk for talentutvikling, samhold og klubb at vi tar de godt i mot i gruppa allerede nå.

Junior 2023 vil så ha egen oppstart i november. Juniorsatsingen skal bli kvalitet med gode trenere og backing fra klubben


Spondgruppe
BJERKESPILLER TATT UT TIL LANDSLAGSSAMLING!

Postet av Bjerke IL Fotball den 19. Aug 2022

18. Mars 2022

Det er med glede og stolthet vi kan vi kan meddele at Bjerkespiller Christina Herseth f.2008 er tatt ut på landslagssamling i Sarpsborg i slutten av mars.

En stolt pappa Kim Herseth forteller:

«Vi hadde ett bittelite håp om at det kanskje kunne gå i og med at hun har gjort det godt på de kretssamlingene og kampene hun har vært med på. Men nå etter å ha blitt hard rammet av covid, og blitt satt litt tilbake trodde vi kanskje at det skulle bli tøft. Nå er vi bare kjempe glade. Takk til klubben som har lagt godt til rette for Christina for at hun skal lykkes. Med en god treningshverdag, passe mengde med belastning og et godt apparat rundt. Uten det hadde det ikke vært mulig»


Hovedtrener Trond Røtterud, trener på Bjerke J17 hvor Christina spiller til daglig sier:

«Dette er et resultat av hard og dedikert jobbing over tid. Hun har en god klubbhverdag, med gode lagvenninner som utfordrer henne på hver eneste økt. I tillegg er dette et resultat av mye egentrening i tillegg til fellesøkter, noe som må til uansett nivå man er på om man skal nå helt opp. Hun har en evne til å ivareta talentet sitt og dyrke dette. Mye av årsaken er også at hun har hatt dedikert gode trenere fra begynnelsen, og en solid foreldregruppe som alltid støtter og bidrar. Sist, men ikke minst, Christina er ydmyk og evner å ta til seg veiledning for å bli enda bedre.»

Konstituert styreleder i Bjerke, Espen Haldorsen, forteller:

«Dette er en fjær i hatten for Bjerke! Det viser at det med hard jobbing og stort engasjement er mulig å være arena for gode prestasjoner også i en breddeklubb som Bjerke. Det gir også inspirasjon til alle som er engasjert i laget og klubben, både på og utenfor banen. Vi må ta med oss denne inspirasjonen i det videre arbeidet i lagene og i klubben som helhet – da kan vi få flere slike opplevelser!»

Vil benytte muligheten til å gratulere Christina, men også Bjerke som klubb for jobben som gjøres. Så håper vi å legge til rette for god aktivitet slik at flere kan oppleve det samme. Christina blir å se på Bjerkesletta gjennom sesongen, mot god motstand da Bjerke J17 møter ypperste motstand i den regionale serien.

Heia Bjerke!

Frank Nygren
Sportslig leder, Bjerke IL fotball