Sportsplan -17-19 årsklassene


Mål 

«Å gi hvert medlem et godt tilbud i et godt miljø med tilpasset og utviklende aktivitet». 

I disse aldersgruppene er det også en målsetning å beholde flest mulig. 


Organisering 

Støtteapparat og roller 

Klubben er ansvarlig for å ansette støtteapparat for klubbens lag i seniorfotballen. Trenere og støtteapparat er på disse lagene på kontrakter. Nestleder i styret lager kontrakter med støtteapparatet.  Hvert lag skal ha følgende roller: 

  • Trener(e) 

  • Lagleder/utstyrsansvarlig  

  • Keepertrener (valgfri) 

 

Kompetansekrav 

  • Hovedtrener:  

    • Hovedtrener skal minimum ha NFF Grasrottrenerkurs 1, 2, 3 og 4 

    • UEFA B-lisens (ikke et krav, men det er ønskelig at hovedtrenere på disse lagene har eller ønsker å videreutvikle seg med UEFA B-lisens) 

 

  • Trener(e): 

    • Trener(e) skal minimum ha NFF Grasrottrenerkurs 1, 2 og 3 

 

  • Ønskelig med 1 trener per 10 spiller 

  • Anbefalt trenertetthet 1 trener med kompetanse per 18 spiller 

 

Se HER for mer informasjon om trenerkurs (klubbhåndbok). 

Se HER for kurskalender.


Kamp 

Spillform  

Spillform er 11er. Man spiller 11 mot 11 med keeper. 10 utespillere + 1 Keeper  


Banestørrelse 

Banestørrelse er ca 100 * 60 meter.  


Laginndeling 

I disse årsklassene deles lagene inn etter kjønn og hvilket år barna er født i. Lagene blir derfor G19 og J17 og/eller J19*. Dersom spilleren fyller 17, 18 eller 19 år i løpet av året er han å regne som G19, mens hun er å regne som J17/19* (*NB! Dette gjelder fordi det på jentesiden er følgende klasser per dd i ungdomsfotballen: J13-J15-J17-J19 og på guttesiden er det G13-G14-G16-G19).  De mest interesserte spillere på disse årskullene vil også være aktuelle for klubbens seniorlag (dame og herre). 

Lagene i disse årsklassene settes sammen etter interesse, treningsiver og ferdigheter. Disse lagene (G19, J19/J17) må derfor sees i sammenheng med klubbens seniorlag. Spillerne blir plassert i tropper/grupper ved årets begynnelse, men det er alltid hospitering mellom grupper. Og endringer i tropper/grupper evalueres også gjennom året, basert på spillernes interesse, utvikling og ferdigheter. 

På guttesiden har vi et eller flere lag i G19-serien, mens vi på jentesiden har lag i J17 og/eller J19.  

Ved flere lag i samme årsklassen (for eksempel to lag i G19) skal lagsammensetningen diskuteres og avgjøres i møter mellom sportslig ledelse og lagets støtteapparat.  

Spillere som fyller 15 og 16 år, både gutter og jenter,  kan også være aktuelle for både G19, J17, J19 og våre seniorlag på herre- og damesiden. Både permanent og naturligvis også ved hospitering. 


Lagspåmelding i serie 

Frist for påmelding i serie: 15. januar 

Klubben ved sportslig leder og klubbadministrator gjennomfører trenermøte(r) i perioden november-januar. Klubben i samarbeid med støtteapparatet for disse lagene er ansvarlige for å gjennomføre samtaler med aktuelle spillere slik at antallet spillere som ønsker å delta på disse lagene er kartlagt før lagpåmeldingens frist.  

Klubben og støtteapparatet rundt laget blir i samarbeid enig om hvilke lag klubben bør stille i seriespillet. Dette gjøres også i nært samarbeid med støtteapparatene til lagene over og under (A-lag+G16 på guttesiden og A-lag+J17+J15 på jentesiden). 

Følgende lag er aktuelle: 

  • G19 

  • J19 

  • J17   

Det anbefales 14-18 spillere per lag, avhengig av spillernes beste og klubbens forutsetninger. 

Lagspåmelding i serie gjøres av klubbadministrator i FIKS. 


Spilletid 

  • Alle som er uttatt i troppen til kamp skal ha mye spilletid (minimum 30 min), men spilletid kan variere fra spiller til spiller 

  • I enkeltkamper som anses som viktige kan støtteapparatet gjøre unntak fra dette, dersom trenerne for laget vurderer dette slik ut i fra sportslige hensyn. I slike tilfeller skal trenere  kommunisere sin bakgrunn for valget ovenfor gitte spiller(e). 

  • Antall kamper og hvilke kamper hver spiller er tatt ut i tropp til, kan også variere ut i fra interesse, treningsoppmøte og holdninger. 


Trening 

Antall treninger per uke: 2-4 stk lagstreninger per uke (kan variere litt fra lag til lag og i løpet av året). Klubben er for disse årskullene veldig opptatt av å koordinere/tilpasse aktiviteten med aktiviteten på skolen (Videregående Skole), og spesielt gjelder dette mot Idrettsfag (Toppidrett Fotball).  

Treningsøktene skal planlegges slik at innholdet er tilrettelagt i forhold til spillernes alder, utviklingstrekk og modning. 

Se HER for viktig ingredienser i «den gode økta». 

Se HER for oppbygning av økta og øvelsesutvalg for disse aldersgruppene.   


Turnering 

Se HER for våre turneringsregler. 

NB! NM-kvallik for G/J 19 år ligger under her.  

Antall lag og spilletid: Samme som i seriespill. 

Turneringsdeltagelsen må oppfylle kravene til idrettens barnerettigheter og bestemmelser. 

Støtteapparatet bes ta kontakt med sportssjef ved usikkerhet knyttet til avgjørelser rundt dette.  


Differensiering 

I dette alderssegmentet differensierer vi på følgende måter:   

  1. 1. Organisatorisk differensiering på feltet  

  2. 2. Pedagogisk differensiering på feltet 

  3. 3. Hospitering (se mer under) 

Ser Her for mer informasjon om differensiering.

Se Her for meg informasjon om Nasjonale retningslinjer for differensiering.

 

Hospitering 

For dette alderssegmentet skal det tilrettelegges for hospitering. Hospitering i disse årsklassene kan også være hospitering i andre klubber. 


Samarbeid Videregående skole 

Klubben har tidligere samarbeidet med Nannestad Videregående Skole (Idrettsfag/Toppfotball) og kan opprette dialog ved behov for tilrettelegging og samarbeid. Faktorer som er viktige i dette samarbeidet: 

  • Koordinering av treningstider (treningsdager/ukesplaner) 

  • Individuell utvikling (testing, treningsprogram og oppfølging) 

  • Årshjul skole (turer, reiser etc) vs Årshjul klubb (terminlister, kamper etc) 


Se Her for mer informasjon om hospitering. 

Se Her for nasjonale retningslinjer retningslinjer for hospitering.



Kommunikasjon og hjelpemidler 

Støtteapparatet (én eller flere trenere/lagleder) rundt hvert lag må ha brukertilgang til FIKS (Fotballens Informasjon – og kommunikasjonssystem). FIKS benyttes til å administrere og gjennomføre all fotballaktivitet i NFF-regi. Det betyr blant annet at alle fotballkamper, baner, spillere, dommere, kamprapporter og klubb- og lagroller er registrert i FIKS. Innhenting og administrasjon av data gjøres av forbund, krets og klubb i fellesskap. FIKS er kilden til fotballdata som publiseres på fotball.no og appen «Minfotball». 

Appen «Min Fotball» er et flott hjelpemiddel for støtteapparat og foreldre. Her finner man enkelt oversikt over terminlister og kamper for sitt lag. 


Spilleroverganger 

Dersom det er aktuelt med en overgang for en spiller fra annen klubb skal daglig leder/overgangsansvarlig I Bjerke IL kontaktes. Bjerke IL informerer tidligere klubb og ordner overgangen mellom klubbene. 


Forsikring og rutiner ved skader 

Spillere som har fylt 12 år må være registrert i FIKS som aktive med lagsforsikring inneværende sesong for å være dekket av forsikringsordningen. 

Se HER for mer informasjon. 


Medlemsavgift og treningsavgift 

Se HER for mer informasjon. 


Private aktører 

Vi overlater det til hvert enkelt medlem og deres foresatte (dersom spiller er under 18 år) å bestemme om de vil delta på tilbud drevet av private aktører.  

Vi tar avstand fra all aktivitet drevet av aktører som bryter med NFFs og NIFs retningslinjer for barne- og ungdomsfotball.