Cuphelg på Hamar

Postet av Bjerke IL Fotball den 27. Aug 2023

Sterkt lag: G14 kan reise hjem fra Maxicup med hodene høyt hevet!

 


G14 tok turen til Hamar denne helgen, hvor Maxicup ble arrangert. Cupen er en av Norges største helgeturneringer, og gutta fra Bjørsokn beit godt fra seg.


Med 6 poeng og 2. plass i gruppespillet og kun tap for Moelven, kom gutta seg til A- sluttspillet i turneringen. Dessverre stoppet det i kvartfinalen til tross for god innsats og lagånd fra Bjerke- gutta. Hvam ble for sterke, og slo våre gutter 3-0. Det endte med en absolutt godkjent 6. plass. 

- Det var en godt gjennomført cup for vår del, sier trener Kyrre Blomvik. På våte baner viste gutta tøft duellspill, og de gjorde seg på ingen måte bort mot gode lag de møtte i cupen. Gutta ser selv at de har tatt store steg det siste året, og vi forsetter å vokse sammen som et lag, avslutter Blomvik.

16 lag kjempet om gullet i turneringen, hvor Rælingen trakk det lengste strået og vant 3-1 i finalen mot Moelven. 

G14 består av gutter 13 og 14 år. I disse har Bjerke mye god fotball å glede seg til i årene som kommer! 

- Vi skal være med neste år også!

Postet av Bjerke IL Fotball den 15. Aug 2023

Fotballskolen Proff med Bjerke går av stabelen 3 dager denne uken. 22 unge håpefulle får fotballfaglig påfyll av eksterne ressurser såvel som Bjerkes interne.

De fleste var naturligvis Bjerkespillere, men også Skreia, Holter & EIF hadde spillere som deltok på proffskolen.

Av eksterne ressurser har Bjerke fått besøk av Kasey Wehrman, Espen Haug og Roy Arne Berg. Disse kan skimte med karrierer som toppspillere i Norge og utlandet, og også landslagsspill. Roy Arne er talentspeider fra den belgiske toppklubben KAA Gent.


Kasey Wehrman var godt fornøyd med spillernes innsats på proffskolen.

 

DETTE ER SKIKKELIG BRA!

Bjerkegutta Theodor (14), Helmer (12) og Mattis (14) er samstemte om at opplegget de to første dagene har vært veldig bra.

Fra venstre: Mattis, Helmer og Theodor

 

 - Vi har vært gjennom øvelser vi ikke har brukt på trening før, og instruktørene har masse bra å komme med. Jeg meldte meg på for å bli bedre, og så at instruktørene hadde bra karrierer bak seg, sier Helmer.

- Så er det kult å bli kjent med noen nye også, legger Theodor til. Det er fint at andre klubber kan være med på dette.

Mattis synes å spille er kulest, noe de andre gutta er enige i. Men teorien er også bra, her har de fått høre om instruktørenes karrierer, og hva som må til for å bli skikkelig, skikkelig god. 

- Jeg håpet å bli plukket opp av talentspeideren, men jeg var nok for dyr for han, slår Mattis fast.

Gutta er glad de fikk være med på proffskolen, og det har gitt mersmak.

- Vi skal være med neste år også, det er helt sikkert, slår Bjerkegutta fast.


INTERNE RESSURSER

J17 ved kaptein Mia og Christina fortalte om hva som må til for å nå sine mål, og hvordan man skaper og opprettholder godt samhold i ett lag. Man kan fint bli god i en liten klubb som Bjerke, men det krever egeninnsats av hver enkelt. Nettopp det er Christina et godt eksempel på, med landslagsdebut for J14 i fjor. Stikkordene var ha det gøy, kom deg på trening, og behandle alle med respekt!

Kaptein Mia pg Christina på J17 holdt en veldig fin presentasjon for deltakerne.

 

Alle deltakerne den utskremte snakket med var veldig fornøyde med proffskolen på Støvskya, så det er ingen grunn til å ikke holde av noen dager også neste år for fotballspirer mellom 12-16 år! 

Gode tips og råd ble fanget opp av deltakerne på proffskolen.

 

 

 BJERKESPILLER TATT UT TIL LANDSLAGSSAMLING!

Postet av Bjerke IL Fotball den 19. Aug 2022

18. Mars 2022

Det er med glede og stolthet vi kan vi kan meddele at Bjerkespiller Christina Herseth f.2008 er tatt ut på landslagssamling i Sarpsborg i slutten av mars.

En stolt pappa Kim Herseth forteller:

«Vi hadde ett bittelite håp om at det kanskje kunne gå i og med at hun har gjort det godt på de kretssamlingene og kampene hun har vært med på. Men nå etter å ha blitt hard rammet av covid, og blitt satt litt tilbake trodde vi kanskje at det skulle bli tøft. Nå er vi bare kjempe glade. Takk til klubben som har lagt godt til rette for Christina for at hun skal lykkes. Med en god treningshverdag, passe mengde med belastning og et godt apparat rundt. Uten det hadde det ikke vært mulig»


Hovedtrener Trond Røtterud, trener på Bjerke J17 hvor Christina spiller til daglig sier:

«Dette er et resultat av hard og dedikert jobbing over tid. Hun har en god klubbhverdag, med gode lagvenninner som utfordrer henne på hver eneste økt. I tillegg er dette et resultat av mye egentrening i tillegg til fellesøkter, noe som må til uansett nivå man er på om man skal nå helt opp. Hun har en evne til å ivareta talentet sitt og dyrke dette. Mye av årsaken er også at hun har hatt dedikert gode trenere fra begynnelsen, og en solid foreldregruppe som alltid støtter og bidrar. Sist, men ikke minst, Christina er ydmyk og evner å ta til seg veiledning for å bli enda bedre.»

Konstituert styreleder i Bjerke, Espen Haldorsen, forteller:

«Dette er en fjær i hatten for Bjerke! Det viser at det med hard jobbing og stort engasjement er mulig å være arena for gode prestasjoner også i en breddeklubb som Bjerke. Det gir også inspirasjon til alle som er engasjert i laget og klubben, både på og utenfor banen. Vi må ta med oss denne inspirasjonen i det videre arbeidet i lagene og i klubben som helhet – da kan vi få flere slike opplevelser!»

Vil benytte muligheten til å gratulere Christina, men også Bjerke som klubb for jobben som gjøres. Så håper vi å legge til rette for god aktivitet slik at flere kan oppleve det samme. Christina blir å se på Bjerkesletta gjennom sesongen, mot god motstand da Bjerke J17 møter ypperste motstand i den regionale serien.

Heia Bjerke!

Frank Nygren
Sportslig leder, Bjerke IL fotball