J17 kopler grepet om 4.plassen i Regional J17

Postet av Bjerke IL Fotball den 25. Sep 2022

Etter noen tøffe kamper mot Heming og Skeid sist uke, møtte jentene søndag Vind til seriekamp borte på Eidsiva stadion i Redalen.
J17 spilte forrige uke to gode kamper mot Heming på tredjeplass i serien, og Skeid som ligger på andreplass. To gode prestasjoner, men hvor man kun står igjen med ett fattig poeng. Søndag var Vind motstander, som kjemper med Bjerke om 4.plassen i J17 Regional. Vind for anledningen med kun 11 spillere til kampen, da de hadde seniorkamp samme dag, og ikke flere spillere tilgjengelig.
Lagene møtte hverandre for kun 3 uker siden på Støvskya, i en jevnspilt kamp hvor Bjerke trakk det lengste strået i en knepen 2-1 seier. Så også denne kampen var jentet tett og jevn, og slik skulle det bli. En del usikkerhet i Bjerke-troppen før kampstart da kaptein Haldorsen måtte kaste inn håndkle med skade måtte Coach Røtterud gjøre noen rokkeringer i startoppstillingen, hvor midtbanespiller Mille Taugland ble dyttet ned på stopperplass.
I flott vær og på et flott anlegg i Redalen ble det stillingskrig fra start. Etter tette dueller og lite sjanser i åpningsminuttene gikk Bjerke opp i ledelsen helt ut av det blå. Vind spiller tilbake til keeper, og den konstant jagende Bjerke-spissen Mari-Sofie Aase presser keeper som klarerer rett i Mari og i mål, og 0-1 til Bjerke.
Kampen var preget av mye unøyaktighet og lite finspill. Bjerke hadde grei kontroll utover i kampen, og kom til et par farligheter før pause uten at det ga noe resultat.
Andre omgangen ble mye lik første. Bjerke med grei kontroll, og utover i kampen ble sjansene større og større, uten at jentene klarte å punktere kampen.et ble etter halvspilt omgang et stopp i spillet da en uheldig Vind-jente falt på håndleddet og pådro seg trolig et brudd. Legevakta neste, og Vind måtte spille resten av kampen med en mindre.
Selv om Vind fullførte kampen med 10 spillere kom de til et par småfarligheter mot slutten og kampen hadde spenning til siste slutt. Siste ti minutter prøve Vind å få til en utlikning, og kontringsrommene ble enorme, og Bjerke fikk noen feite muligheter. Christina Herseth kom seg løs i midtbaneleddet og fyrte et skudd fra 22 meter i tverrligger ned på strek og ut. De 24 tilreisende Bjerkesupporterne var helt klar på at ballen hadde vært inne, men dessverre ble ikke VAR-rommet tilkalt og spillet ble vinket videre.
4 minutter på overtid klarer Maiken Nygren ballen i bakrommet, og vips er innbytter Andrine Skredderberget alene gjennom, og etter inn 2-0, som blir siste spark på ballen. Andrine som endelig er tilbake igjen etter et 7mnd langt skademareritt.
2-0 er et faktum og Bjerke tar med seg 3 poeng hjem igjen til Maura. 3 viktige poeng som gjør at Bjerke får en luke på 6 poeng ned til Vind i kampen om 4.plassen.
Trener Trond Røtterud er god fornøyd med resultatet, slev om dagens prestasjon var under pari. "Jeg er godt fornøyd med hvordan vi fremstår. Vi har blitt et godt regionslag, og er vanskelige å slå".
Nå venter Kongsvinger hjemme førstkommende søndag kl.1500.