2023: Et tilbakeblikk

Postet av Bjerke IL Fotball den 18. Okt 2023

Fotballsesongen er ved veis ende. Bjerke- folket kan ta seg en fortjent pause før man møter Kong Vinter, vel vitende at det er fotball også på andre siden av snø og minusgrader. I mens kan vi mimre litt om hva vi i Bjerke fikk til gjennom sesongen 2023.


Støvskya har bydd på mange flotte fotball- øyeblikk også i år. Takket være anleggsgruppa har vi denne utsikten fra taket! Det er vi veldig stolte av.

 

Aktiviteten

Støvskya står registrert med 135 seriekamper på fotball.no for ‘23- sesongen. Den største seieren kom i august, da G14 kjørte over Lørenskog med kalassifrene 11-0! Men vi må ikke glemme barnefotballen, som ikke registrerer sine resultater. Også her har det vært fantastiske kamper å være tilskuer på, med målfest på målfest. Det vokser godt i Bjerke, og det skal vi takke trenere og lagledere for. Jobben som gjøres er utrolig viktig, for klubben så vel som hvert barn som spiller i Bjerke. 

Med 135 kamper, følger det også med kafé- dugnad som våre lag sørger for. Hvor mange har vel ikke kost seg med et eller annet fra kafeen i år? 


Kickoff

Vi markerte sesongstart med kickoff utenfor Rema1000, som sponset oss med grillmat. Her fikk spillere og støtteapparat utdelt klubb t- skjorter, som for Bjerke er en nyvinning. Sponsorer profileres, og de yngre bruker denne som bortedrakt. En uhøytidelig quiz om fotball og Bjerke ble også servert. De yngste hadde sin markering på Støvskya, av trafikksikkerhetsmessige årsaker.


Kickoff markerte starten på 2023- sesongen.


Bjerkes dommere

Våre dommere er utrolig viktig ressurser for klubben. Her har ungdommene mulighet til å tilegne seg enda mer fotballkunnskap sett fra dommerens perspektiv, og samtidig tjene penger. Det er nå opp mot 20 dommere i Bjerke, hvor noen er mer aktive enn andre. Disse dømmer på aldersbestemte nivåer, og dekker kampene på Støvskya.

Våre dommere er kjempegode, og med støtte fra klubb og ikke minst publikum skal vi heie frem disse i årene som kommer. Dere gjør en kjempejobb for klubben, tusen takk skal dere ha!


Åpent klubbhusVi åpnet klubbhuset i år, slik at kiosk ble til kafé. Det er jo hyggelig å kunne slå seg ned sammen med venner og bekjente, og få servert siste nytt fra bygda. Et åpent klubbhus håper vi skaper enda mer samhold og tilhørighet, og det har vært ekstra godt å kunne varme seg her i pausene mellom kamper nå på høsten. Selv om det er godt med plass mellom tilskuerne ute på Støvskya, har kafeen mer enn en gang vært full!


Det er godt å få tilbake litt varme i pausen.


Fotballens dag

Fotballens dag ble arrangert for første gang i år. De yngste lagene spilte kamper, med innmarsj til Champions League- hymnen! Dette skapte en flott ramme for arrangementet, som hadde mer enn 250 tilskuere i løpet av dagen.

Fra BUA fikk vi låne boble- fotball, som var veldig populært, i tillegg til andre fotballrelaterte konkurranser. J17 og A- lag herrer spilte også kamper denne dagen.

Litt av en innmarsj for våre yngre fotballstjerner!

Dette ønsker vi å videreutvikle, og skape en SKIKKELIG fotballfest i 2024! Da skal vi fylle Støvskya med så mange kamper vi klarer, og kose oss fra morgen til kveld. Det er bare å glede seg!


Junior- oppstandelsen

Hopper vi tilbake til pre- season, så hadde ikke Bjerke et juniorlag. Pandemien må få sin del av skylden for at disse årsklassene ble borte fra Støvskya. Det ble iverksatt en plan for å stable juniorene tilbake til Bjerke. Trener Morten ble engasjert fra Ull/ Kisa, og sammen med flere ildsjeler ble det sendt ut befaling om å møte opp på trening. 40 ble til ca 20 som dukket opp på første trening, og siden har det gått slag i slag. Sesongen må sies å være mer enn godkjent gjennomført, og noen av juniorene har til og med gjort seg bemerket på A- laget. Her har Bjerke noe å bygge videre på!


Bjerkecup

Det var 130 lag i aksjon, og ca. 200 kamper ble spilt på Støvskya 9-10. september. Det yrer av liv, og glade og spente fotballstjerner briljerer under Bjerkecup. Som arrangør er vi stolte av å få besøk av så mange lag, og mange kommer år etter år. Det tolker vi som et kvalitetstegn. 

En veldig fornøyd Bjerke- trio!

Under våre cuper må hele klubbens organisasjon vise hva vi er gode for. Og selv med noen praktiske utfordringer i år, kan vi igjen si at Bjerkecup ble en suksess. At det var stillestående kø langt ned i Herstubakken da morgenrushet stod på, noterer vi som et historisk øyeblikk i Maura. Det er stas å skape historie, men akkurat dette får vi håpe ble med denne ene gangen! 


Bjerke forberedelsescup 

Vår andre cup, og den siste store aktiviteten for sesongen. Her får de som skal opp ett nivå neste sesong forsøke seg på dette nivået. Cupen er i så måte ganske unik, da man kun får deltatt hver andre sesong. Også her var det fulltegnet, med 96 lag over to dager. Riktignok ble lakmustesten gjennomført lørdag, da mer enn 80 av lagene gjennomførte sine kamper, mens 11’er- lagene spilte søndag. De aller fleste kamper ble dømt av Bjerkes dommere, som er en fjær i hatten for dommer- rekrutteringen som Mads Fjeldberg er ansvarlig for. 

Det er full trøkk og plass til alle på Støvskya!

Uten våre dugnads- helter hadde det vært umulig å legge til rette for en så flott cup, så takk til hver eneste en av dere som stilte opp for Bjerke denne helgen. Vi klarte det!

 

Litt om våre lag

Våre lag avslutter nå en lang og flott sesong. Uten å ha den fullstendige oversikten over all aktivitet og resultater, har i hvert fall undertegnede fått med seg blant annet dette;


G11 og J13 reiste til Grunnlovsbygda, og markerte seg på Eidsvoll Cup. J13 så seg aldri tilbake, suste gjennom gruppespillet og vant overlegent 3-0 i finalen. Pokalen, type gedigen, står pent plassert i premieskapet på klubbhuset!. En kjempebra gjennomført cup for jentene, som kanskje var årets store høydepunkt sportslig sett. Gratulerer, super- jenter!

G11 stilte med to lag som begge sparket godt i fra seg, og kunne se tilbake på 3 seiere og en uavgjort over totalt 8 kamper. De møtte gode lag, flere fra Oslo- regionen, som det var spennende og lærerikt å spille mot.


G14 besøkte Hamar og Maxicup i august, som  er en av Norges største helgeturneringer. De kom helt til kvartfinalen, hvor Hvam ble for sterke. Trener Kyrre var stolte av gutta, som har tatt veldig store steg denne sesongen. Det lover godt, boys!


 

Bjerke- jentene fra J10/ 11 var på overnattingscup på Gjøvik, og DET var kult! Overnatting på skole, fjasing og moro, og litt fotball innimellom gjorde turen til Vind Idrettspark til et minne for livet. Å få reise på overnattingscup er stas, og bygger oppunder et flott samhold i et lag. Ingen tvil om at J10/11 er en fin gjeng:


J17 har hevdet seg blant de beste over tid, så kvaliteten på dette laget var ingen i Bjerke ukjente med. Pokalen som Romeriksmester tidlig i sesongen viste seg å kun være forsmaken på en strålende sesong. Men at det skulle gå neeesten hele veien i Norway Cup, var det få som hadde turt å drømme om.

Men det skjedde i år. Jentene gled gjennom gruppespill så vel som skråstrek- finaler som en Rambo- kniv i en Brelett- pakke. Finalen var et faktum, og Bjerke var i ekstase over prestasjonen til jentene.

Til finalen ble det chartret buss til fansen fra vår sponsor Charterbuss. Til sammen var det over 150 Bjerke- supportere som hadde tatt turen til årets siste kamp på Ekebergsletta. 

 
Fansen trosset de lokale bygene og heiet jentene frem i finalen.

Motstander i finalen var FC Forstern, et tysk topplag som virkelig ga Bjerke kamp om gullet. Tyskerne gikk seirende ut av bataljen 2-0, men våre jenter hadde ingen grunn til å henge med nebbet. Tidligere styreleder Svein Åge Nygård kunne informere om at ingen Nannestad- lag har kommet så langt tidligere i Norway Cups historie. TAKK for denne uken med fantastisk fotball, Jenter 17!  

 


A- lagene

Damene hadde en strålende sesong tidlig, og stod med 6 seiere på 8 kamper, mens det buttet litt imot etter sommerferien. Borteseieren mot Nannestad er kanskje ett av høydepunktene, da det i tillegg ble servert kake! At motsatt oppgjør gitt feil vei, trenger vi ikke å notere...


Herrene endte seriespillet på 8. plass, i en 5. divisjon hvor nær alle kunne slå alle. Kun suverene Blaker innfridde, og seilte gjennom sesongen med kun ett tap. Men supporterne har fått med seg noe fine kamper på Støvskya. I tillegg har noen juniorer fått vist seg frem, som gir håp om at A- laget neste sesong sparker enda sterkere fra seg. 


B- laget

B- laget har bestått av en salig blanding av seniorer, juniorer og noen stjerner fra anleggsgruppa. En strabasiøs sesong, hvor innsatsen var god nok til å holde plassen i 7. divisjon. Hjemmeseieren mot Hauerseter gjorde gutta SÅ glade:Vårt fantastiske anlegg

”Bra bane. Meget bra bane” sa Heming- treneren som tråkket sine første skritt inn på hovedbanen i sommer. Mannen, ingen ringere enn Jan Derek Sørensen, herjet langs krittstreken på starten av 2000- tallet. Som spiller for blant annet Rosenborg og Borussia Dortmund, samt 21 landskamper, har Sørensen mer enn god nok pondus til å mene noe om de fleste gressmatter. Og den på Støvskya er bra. Meget bra, faktisk.

Og det er flere enn den gamle vingen som har bemerket vår luksus. Det er vår eminente anleggsgruppe som står bak de unike forholdene vi har. 13 mann, som på dugnad steller gress og anlegg fra før sesongstart til lyset slukkes på høsten. Den unike driven, med  hjertet i klubben og årevis med kompetanse gjør at vi er enormt bortskjemte med fantastiske forhold sesongen igjennom.

De er på plass tidlig som sent. De legger til rette for alle våre arrangementer, enten det er å merke straffemerket på hovedbanen, eller å måle opp campingplasser for hundefolket. 

Så husk det neste gang du kommer til nyklipte baner og oppmerkede fem- metere. Det skjer ikke av seg selv, men det skjer gjennom den frivilligheten vi er helt avhengig av i Bjerke. 

Om noen har lyst til å bidra, så er det ingen gruppe som tar bedre vare på nye tilskudd enn Anleggsgruppa. Så lenge du har lyst, så får du den opplæringen som behøves for å bidra. Så bare ta kontakt!


Fotballskolene

Tine Fotballskole samlet om lag 130 barn i begynnelsen av sommeren. Her er det fotballglede, samhold, trening og vennskap som står i fokus. Eldre spillere bidrar som instruktører, ledsaget av trenere i Bjerke.

Tine Fotballskole er arrangert i Bjerke i en årrekke, og vi håper å bli enda bedre ved neste anledning!

Det er nok stort å få bruke en tidlig uke av sommerferien sammen med sine fotballgale venner, for den innsatsen og gleden man opplever på Støvskya disse dagene er fantastisk. I år satte vi i utgangspunktet stopp ved 100 påmeldte, men økte raskt med ytterligere 30 plasser da vi så at behovet og etterspørselen var stor. 

Proff med Bjerke erstattet sensommerens fotballskole. Dette for å teste et annet "marked", samt at vi har registrert at den siste fotballskolen ikke har like mange deltakere.

På Proff med Bjerke var der de eldre barna/ ungdom som kunne delta, fulgt opp av fotballhoder med lang erfaring og kompetanse. Både tidligere landslagsspillere og eliteseriespillere var blant instruktørene. Tilbakemeldingen fra de 22 påmeldte var at de var godt fornøyd med det faglige innholdet.

Og vi har plass til flere enn 22, men det ble i det minste god ivaretatt. Til neste år håper vi på en øking i antall påmeldte.

Mest praksis, men også fotballteori stod på menyen under Proff med Bjerke i sommer.

 

Takk til våre sponsorer

Uten våre sponsorer ville det vært umulig å opprettholdt den aktiviteten vi har i Bjerke. Vi jobber for å holde utgifter og avgifter på et fornuftig nivå, og gjør det vi kan for å skape inntekter. Som i de fleste frivillige organisasjoner, så er bidragene fra våre sponsorer helt nødvendige. Vi ønsker å utvikle Støvskya, både anlegg og aktivitet, og er veldig glade for å ha alle partnere med på dette.

Vi takker dere alle, og spesielt våre tre hovedsponsorer;


 


Supportershop

Vi har jammen meg fått en supportershop også i år! Her ønsker vi at fansen kan kjøpe seg Bjerkeklær, skjerf, mobildeksler og handlebager for å nevne noen av produktene du kan finne på siden. 

Foreløpig har vi produsert Bjerkekoppen, armbånd og skjerf. Disse kan bestilles i nettbutikken, og hentes på Støvskya, eller at vi avtaler levering om man bor i nærområdet. 

Trykk HER for å komme til supportershoppen!


Hjemmesiden

Hjemmesiden vår blir flittig besøkt, noe vi setter stor pris på. I sesong har vi ca 1900 besøkende hver måned, og det gir oss motivasjon til å dele saker fra aktiviteten i klubben. Vi mener og håper at også dette er med på å bygge klubb, og viser Bjerke som den flotte klubben den er!


Med det så takker vi for sesongen 2023. Det gjenstår en kamp eller to, og treningsaktiviteten er fortsatt stor, men vi har alle behov for et lite pust i bakke nå. Vi avslutter med, slik at det huskes best, å takke alle frivillige som står på for Bjerke som klubb, og sine lag. Dere er fantastiske!


Heeelt til slutt: Har du hørt om Økern IL? Vi skal forsøke å samle Bjerkes historie i vinter, og har allerede fått god hjelp av tidligere styreleder Svein Åge Nygård. Følg med, folkens, følg med! 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.