A lag damer; Trener’n er på plass

Postet av Bjerke IL Fotball den 20. Des 2023


Vi er veldig glade for å kunne meddele at Svenn Huseby er Bjerkes hovedtrener for damenes A- lag! Her har vi fått en meget sterk ressurs på plass. 

Svenn har lagt ned sine timer i Bjerke i en årrekke. Først som en lynrask spiss med stor mål- apetitt i herrenes glansdager og spill i 2. divisjon på 90- tallet, til å være trener for en rekke lag, deriblant A- lag herrer.

Vi tok en prat med Svenn, for å høre hans tanker rundt dette prosjektet.


Hvilke forventninger har du til en ny spillergruppe?

-Jeg ønsker meg en motivert gjeng som ønsker å utvikle seg individuelt og som lag. Jeg håper vi klarer å få på plass en stor treningsgruppe. Etter det jeg har forstått er det ikke alle som ønsker å trene 4 ganger i uka, men det løser vi ved å lage gode avtaler. Det vil helt sikkert bli differensiering i øktene siden ambisjonsnivået varierer.


Er det plass til de som nødvendigvis ikke har ambisjoner om å satse ”for fullt“? Og likeledes andre veien?

-Absolutt! I Bjerke er det plass til alle som har lyst til å spille fotball.


Med din lange erfaring i fotballen, hvordan kan du bidra til å skape et godt samhold i en ny spillergruppe? 

-Når man jobber med store grupper hvor folk har forskjellige syn og meninger blir det viktig med gjensidig respekt og god takhøyde. Personlig har jeg opplevd at det vi driver med ute på feltet og gode samtaler i garderoben gir veldig godt samhold i gruppa! Litt sosiale sammenkomster utenfor treningshverdagen er heller aldri feil.


Har du noen råd, eller tips til spillere som kanskje er usikre på om de tør å prøve seg? 

-Som jeg sa tidligere, alle er velkomne i Bjerke! Er du usikker, ta kontakt med meg eller andre ledere i klubben så hjelper vi til.


Bjerke ønsker å være en etablert jente og dameklubb på Romerike. Hvordan skal vi få til det? 

-Skal vi bygge lag og klubb er det viktig at vi klarer å beholde de spillerene vi har. Jeg synes alt for mange, alt for tidlig tror at de må til andre klubber for å utvikle seg. Med gode trenere og ledere, og en god treningshverdag er det selvfølgelig mulig å utvikle seg i egen klubb. Det må vi fortsette å jobbe med, og gresset er som kjent sjelden grønnere på andre siden, avslutter Svenn.

Sportslig Utvalg var tilstede på første infomøte, og de ser at Svenn sine tanker og visjoner står i tråd med hva Bjerke ønsker. Petter Ødemark som representerte SU, har dette å si:

-Svenn presenterte seg selv, sine erfaringer som trener og fokuset på at det skal gå an å bli god i egen klubb. Dette stemmer veldig godt overens med fokuset til Sportslig utvalg. Vi ønsker å ha tilbud til alle som vil utvikle seg som fotballspillere uavhengig av nivå. Og vi mener at med Svenn, en treningsivrig spillergruppe og backing fra styret så skal vi få til et tilbud som ikke vil stå tilbake for noen.

Vi har store forventninger til prosjektet og ønsker at Bjerke IL sitt damelag skal kunne gjøre seg bemerket fra første stund. Svenn har trent fram spillere til elitenivå før og vi ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det sammen igjen.

Det er åpne treninger i januar, alle er velkomne! Hold deg oppdatert ved å få tilgang til Spondgruppen: 

https://group.spond.com/HWJGZ

Har du spørsmål? Ta kontakt med styret@bjerkeilfotball.no! 

Vi gleder oss til sesongstart!


❤️ VI STÅR SAMMEN ❤️Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.